Seattle: Studieophold med sammenhold, sprogundervisning og sightseeing

2. g-eleverne på HHX-studieretningen International Studies har været på fire ugers studieophold i Seattle. Her fik de undervisning på Green River College og boede hos amerikanske familier.

31. marts 2016

2. g-eleverne på HHX-studieretningen International Studies har været på fire ugers studieophold i Seattle. Her fik de undervisning på Green River College og boede hos amerikanske familier. 

Det er fire uger, som både har budt på masser af oplevelser, udvikling af elevernes engelsk-færdigheder og kulturmøder på mange forskellige planer. 

Det bedste

For Amalie Jensen var det bedste ved studieopholdet muligheden for at komme helt tæt på den amerikanske kultur. Hun boede sammen med en klassekammerat hos ægteparret Brenda og Tom, som tog sig godt af deres gæster. 

"De tog os med på ture, i biografen og på restaurant og kørte rundt med os, når vi skulle besøge nogle af de andre fra klassen. De er vildt søde, og vi blev nærmest en del af familien, men jeg skulle lige vænne mig til, at jeg bare kunne tage noget i køleskabet, når jeg havde lyst," fortæller Amalie Jensen, der undrer sig mest over, at familien kun spiste af paptallerkener og med engangsbestik. 

Hun oplever, at hendes engelsk er blevet bedre på de fire uger. Det skyldes blandt andet, at hun om aftenen, når hun kom hjem til familien, sad og talte med dem om, hvad hun havde oplevet i løbet af dagen. 

"Det var jo lange samtaler, vi førte, og ikke bare korte svar på et spørgsmål, som det ofte vil være i undervisningen," siger hun. 

Kulturmøde

Markus Munck Sørensen havde glædet sig allermest til at bo privat hos en amerikansk familie, og de forventninger fik han mere end opfyldt. Hans familie bestod af mor, far og deres to børn, og derudover boede der tre andre udvekslingsstudenter - to fra Kina og en fra Indonesien. 

"Faderen er dansk, men han havde fjernet alle de ting i hjemmet, som kunne afsløre det, så der gik faktisk et par dage, før jeg fik det at vide. Moderen er fra Filippinerne, og det betød, at maden var meget asiatisk, og det var faktisk rart, da vi fik en del burgere," siger Markus Munck Sørensen, som glæder sig til at mødes med sin værtsfamilie, når de til sommer holder ferie i Danmark. 

Undervisning

På Green River College fik eleverne undervisning i fagene Business Studies, Marketing, Modern American History og English. Nogle af dagene var lange med undervisning på engelsk fra kl. 9.00 - 18.30, men det klarede eleverne uden problemer. 

"Vi lavede en del projekter, som betød, at dagene ikke føltes så lange. Det var heller ikke svært at blive undervist på engelsk. Det var mest i faget marketing, hvor vi skulle have forklaret nogle fagudtryk, som vi ikke kendte," siger Amalie Jensen og Markus Munck Sørensen supplerer: 

"Jeg har lært virkelig meget i faget marketing, og læreren var rigtig god til at få alle elever med. Det vi har lært på Green River, er en del af vores pensum, som vi kan komme til eksamen i." 

Sammenhold og udflugter

Hver uge var der arrangeret udflugter for eleverne. De har blandt andet været på besøg på Boeing-fabrikkerne og Black Diamond Historical Museum og på vandretur i Flaming Geyser State Park.  Udflugten til byen Victoria i Canada gjorde et stort indtryk på eleverne. 

"Victoria er en utrolig flot by, hvor vi overnattede en nat på et lækkert hotel. Det var rart at være samlet som klasse. Vi havde jo kun hinanden og var på den måde hinandens danske familie. Derfor har vi på vores studieophold i Seattle også fået et meget bedre sammenhold i klassen," understreger Amalie Jensen.