Selvom studiepraktikken var et stort spring, har den afklaret mit valg

31. oktober 2018

Det tredje år på hhx er lige begyndt, men egentlig også snart forbi. Derfor har flere af 3.g- eleverne været i studiepraktik rundt om i landet for at besøge de steder, dagligdagen muligvis skal tilbringes efter sommerferien. 

Af Casper Kanta Doktor, hhx-elev 

Det er onsdag morgen. Kl. 9.00 skal vi mødes ved Trekroner-station lidt uden for Roskilde, og jeg aner ikke, hvad de næste dage vil bringe mig. Jeg kender ingen, folk taler københavnsk, og jeg føler mig rigtig langt hjemmefra. Dog er det alligevel ret spændende at lytte på en lektor, der fortæller om noget så interessant som RUC’s historie. 

Sådan var der flere, der havde det, da de stod ved det sted, hvor de skulle i studiepraktik og følge undervisningen i 2-3 dage – i mit tilfælde var det på RUC, Roskilde Universitets Center, hvor jeg fulgte samfundsvidenskabelig bachelor. 

Fantastisk mulighed

Tænkt engang – det er to og et halvt år siden, vi begyndte på Learnmark Gymnasium HHX, og det er allerede ved at være slut. For nogen betyder det mission completed, for andre kun starten på et nyt kapitel. Derfor er et tilbud som studiepraktikken en fantastisk mulighed, hvor vi får lov til at snuse til, hvad der venter mange af os ”upcoming” studerende efter, at vi har fået huen på hovedet. 

Klogere på mit valg

Undervisningen på RUC er særlig tilpasset studiepraktikken, og vi hører særligt om alle de tilbud, der er. Mulighederne er mange, det lægger de ikke skjul på – og det er kun på ÉT uddannelsessted.

Jeg er i hvert fald blevet ét skridt klogere på, hvilken videregående uddannelse jeg skal på – og kan klart anbefale dig at opsøge nogle af de institutioner, som skal uddanne mange af os unge mennesker, det er klart et besøg værd – især hvis du er i tvivl.  

Natasja og Ditte fra 3øb fulgte den engelsksprogede uddannelse, Marketing & Mangament Communication på Aarhus Universitet.