StartUp hjælper Malthe med at udvikle sin virksomhed

07. december 2020

Malthe Holm Sennels er medlem af iværksættermiljøet StartUp på Learnmark Gymnasium. Han har på tre måneder bygget en prototype til en bæredygtig vandingscomputer og har lavet en forretningsmodel.

Når klassekammeraterne er færdige med lektierne, står den måske på afslapning, hygge med vennerne eller fritidsaktiviteter, men sådan er det ikke for Malthe Sennels, der går i 2.g på Learnmark Gymnasium HTX. Han meldte sig i september til at være en del af iværksættergruppen StartUp, og siden det har han brugt rigtig meget af sin tid på at skabe den ultimative vandingscomputer.

Det er meget sjovt. Jeg nyder at bygge og udvikle ting. Der er dog også tidspunkter, hvor man rammer en blokering, og man bare har lyst til at skrige ned i skrivebordet, men når man så løser udfordringen, er det jo en forløsning.

Malthe Holm Sennels, Learnmark Gymnasium HTX

Sikrer smukke og bæredygtige haver

Idéen til vandingscomputeren opstod allerede sidste sommer, inden Malthe Holm Sennels skulle på ferie med familien, hvor de derfor ikke selv kunne vande haven. De vandingscomputere, der allerede var på markedet, levede ikke op til familiens ønsker.

De, der var på markedet, manglede nogle features fx, at de kunne kobles til en regnvandstønde, eller at man kunne måle jordfugtigheden og vande udelukkende ved behov. Der fandt jeg ud af, at det ikke eksisterede og satte mig for, at det kunne jeg lave. Jeg synes, det er vigtigt, at produktet er bæredygtigt, så der kun vandes, når det er nødvendigt og med regnvand. Derudover kan den også løse nogle sekundære mål, fx at man kan holde øje med sin haves tilstand og sørge for at skabe optimale forhold for planterne.

Malthe Holm Sennels, Learnmark Gymnasium HTX

Fedt iværksættermiljø på StartUp

En dag poppede der en besked op på Lectio om, at man kunne tilmelde sig StartUp, som er skolens særlige tilbud til elever med en iværksætter gemt i maven. Alle virksomheder i StartUp mødes en gang om måneden, hvor de får gode råd og vejledning fra mentorer og af de andre virksomheder. Derudover er der oplæg fra fx etablerede iværksættere, som giver deres erfaringer videre.

Det er fedt, at mødes med nogle med samme interesser. Der er nogle af de andre, der sidder med nogle ret fede idéer, hvor man tænker wow – det er godt tænkt. Det er også bare rart, at vi kan spare med hinanden. Mentorerne er rigtig gode til at hjælpe os med hele tiden at sætte nye mål, så vi udvikler virksomheden meget fra gang til gang.

Malthe Holm Sennels, Learnmark Gymnasium HTX

Vandt konkurrence for den bedste forretningsidé

Som en del af faget teknologi skulle Malthe Holm Sennels sammen med sin gruppe løse et problem, udvikle en forretning og til sidst deltage i en konkurrence, hvor de skulle pitche ideen for et dommerpanel. Her valgte de at arbejde videre med vandingscomputeren. Det var en stor hjælp til at blandt andet at få lavet prototypen, som til Pitch-event-konkurrencen doserede de rette mængder vand ned i krydderurter.

Vi endte med at vinde. Og der var en bekræftelse i, at der er et behov for idéen og for at løse de problemer vandingscomputeren afhjælper. Det var fedt!

Malthe Holm Sennels, Learnmark Gymnasium HTX

Den første vandingscomputer er afsat

Malthe Holm Sennels har allerede afsat den første vandingscomputer til sine forældre, men forhåbentlig bliver det ikke den sidste, han kan sælge. Hans næste skridt er at undersøge, om han kan få produceret en printplade i Kina. Det er et vigtigt element i vandingscomputeren, og hvis han kan få den produceret i Kina, bliver det både billigere for forbrugerne og mere professionelt. Selvom der er drøn på vandingscomputervirksomheden, så er Malthe Holm Sennels ikke i tvivl om, at han skal videre på universitetet, når han har fået huen på.

Min plan er, at jeg skal have en uddannelse inden for noget naturfagligt efter gymnasiet, men det kunne da være fedt, hvis jeg kunne få succes med virksomheden. Hvis man følger det, der interessere en mest, så må man jo ende med at lave noget der gør en glad.

Malthe Holm Sennels, Learnmark Gymnasium HTX