Status efter første dag til DM i Skills

04. april 2019

Efter syv timers koncentreret arbejde på DM i Skills´ første konkurrencedag gør Learnmark Techs otte deltagere status: De er godt tilfredse med dagens arbejde, og de er trætte. 

De 300 konkurrencedeltagere til DM i Skills blev torsdag den 4. april 2019 klappet ind til en fælles indmarch, der var en OL-åbning værdig. Herefter fordelte de sig på deres konkurrencestande, som er deres arbejdsplads i tre dage. Learnmark Techs deltagere har fra første konkurrenceminut haft et både målrettet og viljefast udtryk. De vil gøre alt, hvad de kan for at vinde danmarksmesterskabet inden for deres fag, og de er stolte af at vise deres fag frem for de mange tusinder af tilskuere, der defilerer forbi dem de kommende dage.

Brolæggerne er foran tidsplanen

Brolæggerne Simon Milo Spring og Anders Christiansen fik en træg start på konkurrencen, men de har indhentet den tabte tid i løbet af første arbejdsdag.

Vi bøvlede med afsætningen, men vi slog koldt vand i blodet, kiggede på tegningerne og snakkede om, hvordan vi skulle løse det. Fjerde gang lykkedes det. Nu passer målene, og vi er foran tidsplanen – det er ret fedt.

Simon Milo Spring, brolægger

Jeg føler en stolthed for det arbejde, jeg laver, og det er en oplevelse at være til Skills. Jeg håber, at folk, der går forbi, tænker, det er et fedt fag. Det har været en lang dag, og jeg kommer helt sikkert til at sove tungt i nat.

Anders Christiansen, brolægger
Hør Skills-deltagerne fortælle om deres første konkurrencedag

Koncentreret arbejde overvinder tagdækkernes nervøsitet

Tagdækkerne Tommi Heise Paulsen og Nicolai Junge Mikkelsen konkurrerer mod hinanden, og de skulle i starten vænne sig til, at de har publikum, mens de arbejder.

Jeg var lidt nervøs, da konkurrencen gik i gang, men det gik hurtigt over. Det er bare på med hørebøfferne og koncentreret arbejde, så tænker jeg ikke over de mange, der står og kigger på.

Tommi Heise Paulsen, tagdækker

Jeg har ventet længe på at deltage i DM i Skills, og nu er vi endelig i gang! Det er spændende at være med og at se, hvordan de andre i konkurrencen arbejder. Min mavefornemmelse efter første dag er god, men nu er jeg ved at være træt, det har været en lang dag.

Nicolai Junge Mikkelsen, tagdækker

Orden på anlægsstruktørernes konkurrencestand

Værktøj og overskydende fliser ligger pænt og ryddeligt på anlægsstruktørernes arbejdsområde, da første konkurrencedag slutter. Julius Erik Nielsen og Mark Carbel Svendgaard sætter en ære i at aflevere dagens arbejde flot.

Det kan man lige så godt! Vi er godt med og gør arbejdet godt første gang. Der er ingen grund til, at vi skal lave det to gange. Nu glæder vi os til at komme tilbage til hotellet, hvor vi skal en tur i poolen og hygge os med en film.

Marc Carbel Svendgaard, anlægsstruktør

Julius Erik Nielsen er i løbet af dagen blevet interviewet til TV, og det har han taget i stiv arm. Det har været sværere for ham at skulle vænne sig til publikum.

Det er sjovt at være med, men vi skal godt nok lige vænne os til alle de spørgsmål, som publikum stiller. Det er noget helt andet end at være på skolen, hvor vi bare har været os selv. Der er mange, der roser vores arbejde, og jeg har vænnet mig til det, så nu tænker jeg ikke så meget på det mere.

Julius Erik Nielsen, anlægsstruktør

Bygningsstruktørerne på 13 timers arbejde

Bygningsstruktørerne Marc Casper Johansen og Sebastian Adam Christensen startede DM i Skills allerede tirsdag den 2. april, fordi deres opgave er særligt tidskrævende. Støbningen af første delopgave gik ikke helt som ventet for de tre konkurrencehold hos bygningsstruktørerne, og de måtte derfor starte kl. 6.00 på første konkurrencedag.

Det er heldigvis gået, som det skulle i dag, og vi er rimelig godt med. Vi holder vores plan, og i morgen skal vi i gang med at lave jern. Vi har bukket det hele og skal i gang med at binde. Vi koncentrerer os om vores opgave, og vi synes, at det går ret godt.

Marc Casper Johansen, bygningsstruktør