Step 10-elev fik drømmejob efter en uges praktik

11. marts 2020

Step 10-eleven Kasper Wichmann Laursen var en uge i praktik hos restaurant Oksen som kokkemedhjælper. Han klarede det så godt, at han endte med at blive tilbudt et job hos virksomheden

Kasper Wichmann Laursen største drøm har været at blive kok, siden han gik i 6. klasse. Han har altid lavet mad derhjemme og kan godt lide at udfordre sig selv med at lave forskellige retter.

Aftalen om at komme i praktik sørgede Kasper Wichmann selv for at sætte i stand. Han ringede til Restaurant Oksen og spurgte, om han måtte være praktikant i virksomheden, og det sagde de ja til.

Første dag var der sommerfugle i min mave. Jeg glædede mig til at prøve det hele og se, hvad det gik ud på. Og så blev jeg kun mere og mere optaget af det.

Step 10-elev, Kasper Wichmann Laursen

Kasper Wichmann Laursen var i praktik som kok hos Restaurant Oksen i en uge. Her fik han fra begyndelsen sine egne ansvarsområder, som var alt fra at skære grøntsager til at stege bøffer.

Jeg var lidt bange for at lave fejl, men det havde jeg ingen grund til. Hvis man kom til at lave en fejl, så talte man om det, og så skulle man bare skynde sig at lave noget nyt mad.

Step 10-elev, Kasper Wichmann Laursen
Illustration: Sorte citationstegn

Blev tilbudt sit drømmejob

Kasper Wichmann Laursen har tilsyneladende ikke lavet mange fejl, for en dag kom chefen og bad ham om at komme forbi kontoret. Hvad Step 10-eleven ikke vidste var, at han ville blive tilbudt en fast stilling hos restauranten.

Jeg havde slet ikke forventet det. Det var jo kun efter tre dage, så jeg tror, at jeg har klaret det rimelig godt. Jeg er ikke så god til at tage imod ros, men jeg blev meget glad inden i og sagde ja med det samme. Det føles virkelig godt at få et job hos dem, og jeg er meget stolt, men det var lidt underligt, fordi det ikke er så tit, jeg får ros.

Step 10-elev, Kasper Wichmann Laursen

Det var ikke kun chefen og de nye kollegaer på Restaurant Oksen, der var tilfredse med Kasper Wichmann Laursens arbejde.

Der var også nogle af kunderne, der sagde til tjenerne, at de synes, at maden var virkelig god. Det bliver man jo rigtig glad for at høre, når man har været med til at lave den.

Step 10-elev, Kasper Wichmann Laursen
Illustration: Sorte citationstegn

Vil uddanne sig til kok

I juni afslutter Kasper Wichmann Laursen sin 10. klasse hos Step 10 på Learnmark Horsens, og han ved lige præcis, hvad han så skal.

- Mine fremtidsplaner er at blive kok. Jeg har tænkt mig at tage grundforløb et og to på Learnmark Tech, hvor jeg vil uddanne mig som kok. Så håber jeg selvfølgelig, at jeg måske får en læreplads hos Restaurant Oksen.

Hør Kasper fortælle hele historien i videoen.