STEP 10-elev: Mine karakterer blev bedre

04. juli 2017

Et år i 10. klasse på Learnmark Horsens ændrede Anders Hartvig Mikkelsens skolegang. Han blev mere seriøs, hans karakterer blev bedre, og han fandt ud af, hvad han ville uddanne sig til. 

Da Anders Hartvig Mikkelsen fra Horsens tilmeldte sig Step 10 på Learnmark Horsens, var hans mål, at han ville forbedre sine karakterer og blive afklaret om, hvilken uddannelse han skulle vælge efter 10. klasse. Den 21. juni fik han til translokationen på Step 10 både overrakt sit afgangsbevis og et diplom for at have ydet en særlig indsats. 

”Jeg er på Step 10 blevet mere seriøs omkring det at gå i skole, og jeg har forbedret mine karakterer i alle fag. Det har været fedt, at vi har arbejdet meget sammen om opgaverne. På den måde kunne vi hjælpe hinanden, i stedet for at man skulle sidde helt alene med en opgave, som man måske ikke kunne finde ud af,” fortæller Anders Hartvig Mikkelsen. 

30 dage i brobygning

Anders Hartvig Mikkelsen har gået på linjen EUD10, hvor man sammenlagt er i 30 dages brobygning på en erhvervsuddannelse, mens man går i 10. klasse. Han var i brobygning på Learnmark Tech, hvor han fik mulighed for at afprøve mange forskellige håndværksfag. 

”På Tech arbejdede vi med større opgaver, hvor vi fik god viden om, hvad man laver på de forskellige uddannelser. Jeg fandt også ud af, at meget af det, jeg har lært i matematik og fysik, er noget jeg skal bruge, når jeg efter sommerferien starter på uddannelsen til EUX-elektriker,” siger den nu tidligere Step 10-elev, som både havde overvejet at uddanne sig til tømrer eller industritekniker. 

Sammenhold, studietur og repetition

Studieturen til London og sammenholdet i både klassen og på hele Step 10 er det, som Anders Hartvig Mikkelsen fremhæver som noget af det bedste, han har oplevet i 10. klasse. 

”Men det var også godt, at vi fik mulighed for at repetere noget af det, som vi ikke kunne finde ud af i 9. klasse. Det kunne selvfølgelig godt være lidt ensformigt nogle gange, men det var godt, vi gjorde det, for det endte jo med, at vi fik bedre karakterer af det,” understreger Anders Hartvig Mikkelsen. 

Så godt klarede Step 10-eleverne sig

Hvert år fører Step 10 statistik over elevernes prøvekarakterer i dansk, engelsk og matematik og sammenligner dem med de karakterer, de fik til afgangsprøven i 9. klasse. Her ses det tydeligt, at eleverne som samlet gruppe rykker sig markant i alle tre fag samtidig med, at de faglige krav er blevet højere.

Gennemsnits
karakter
 • AFGANGSPRØVE 9. KL. 2016

  • Dansk: 4,9
  • Matematik: 4,6
  • Engelsk: 5,0

 • AFGANGSPRØVE 10. KL. 2017

  • Dansk: 5,7
  • Matematik: 5,2
  • Engelsk: 6,2

Mor: Han er blevet mere moden

Mette Hartvig Mikkelsen er mor til Anders, som netop har afsluttet 10. klasse på Learnmark Horsens. Hun oplever, at hendes søn er blevet moden, mens han har gået på Step 10. 

”10. klasse var et godt valg for Anders. Han har fået den hjælp, han skulle have for at blive fagligt stærkere. Han er blevet bedre til at tilrettelægge sine ting og har fået mere styr på sine lektier, som nogle gange er lavet længe før afleveringsfristen,” fortæller moren.