Step 10-elev: Tag 10. klasse, hvis du er i tvivl om valg af uddannelse

04. juli 2017

16-årige Pernille Solgaard Pedersen var i tvivl om, hvilken uddannelse hun skulle vælge efter 9. klasse. Efter et længere brobygningsforløb i 10. klasse fandt hun ud af, at EUX-Velfærd passer godt til hende. 

Da Pernille Solgaard Pedersen fra Horsens afsluttede 9. klasse, vidste hun, at hun gerne ville være sygeplejerske, men hun var i tvivl om, hvilken ungdomsuddannelse der passede bedst til hende. Derfor valgte hun at gå på gymnasielinjen GYM10 på Step 10 på Learnmark Horsens. 

”Jeg vidste, jeg ville i gymnasiet, men jeg vidste ikke, hvilket jeg skulle vælge. Derfor valgte jeg Step 10, hvor der er meget brobygning på de forskellige uddannelser,” siger Pernille Solgaard Pedersen, som netop har afsluttet Step 10. 

Gym Crawl

I efteråret deltog Pernille Solgaard Pedersen sammen med de øvrige elever på GYM10-linjen i et udvidet brobygningsforløb på 12 undervisningsdage. Her prøvede hun de fire forskellige gymnasieretninger og fire forskellige EUX-uddannelser. 

”Det var megafedt, og jeg fik meget ud af være på Gym Crawl, fordi vi prøvede at være på alle gymnasieuddannelserne. Her fik vi undervisning i udvalgte fag, lavede opgaver og fik en god fornemmelse af miljøet på de forskellige uddannelser. Det var også gennem Gym Crawl, jeg lærte EUX-uddannelserne at kende,” fortæller Pernille Solgaard Pedersen. 

Hun starter efter sommerferien på EUX-Velfærd på Social- og Sundhedsskolen i Horsens. Herefter er hendes plan at læse videre til sygeplejerske. 

Sammenhold og udfordringer

Sammenholdet og de faglige udfordringer på Step 10 har betydet meget for Pernille Solgaard Pedersen. 

”Jeg har lært en masse, mens jeg har gået på Step 10, og især i matematik har jeg rykket mig helt vildt.  Man får det ud af 10. klasse, som man selv vil. Jeg vil bestemt anbefale andre, at gå i 10. klasse, hvis de enten er usikre på, hvilken uddannelse de skal vælge, eller hvis de vil blive bedre i et eller flere fag,” siger hun.

Gennemsnits
karakter
 • AFGANGSPRØVE 9. KL. 2016

  • Dansk: 4,9
  • Matematik: 4,6
  • Engelsk: 5,0

 • AFGANGSPRØVE 10. KL. 2017

  • Dansk: 5,7
  • Matematik: 5,2
  • Engelsk: 6,2