Stigende krav til mekanikerlærlinge

24. oktober 2016

Fremtidens mekanikere skal være gode til engelsk og have stor viden om elektronik og computerteknologi. Mekanikere, der kun interesserer sig for det mekaniske i bilerne, ender som reservedelsudskiftere, mens de andre løber med alt det sjove arbejde og dermed udfordringerne. Sådan siger Martin Kragh, der er eftermarkedsdirektør hos Autohuset Vestergaard. 

Han ønsker en gang for alle at gøre op med fordommen om, at kan man ikke blive andet, så kan man da altid blive mekaniker. 

”Mekanikerfaget er nok det fag, der har ændret sig mest på kortest tid. Den teknologiske udvikling har i bilbranchen været længe undervejs, og nu rykker den markant. Det betyder, at man skal kunne beherske avanceret computerteknologi og have stor viden om, hvordan strøm virker, for at kunne reparere en bil i dag,” siger Martin Kragh. 

Flere krav, færre ansøgere

De faglige krav til unge, der søger ind på mekanikeruddannelsen, har også ændret sig de seneste 10 år – senest med EUD-reformen, der trådte i kraft august 2015. 

”Der er blevet skruet op for de faglige krav med EUD-reformen. Der er kommet adgangskrav til uddannelsen, og kravene til at kunne fortsætte i hovedforløbet, hvor man er lærling i en virksomhed, er også skærpet. Vi mærker det blandt andet ved, at antallet af ansøgere, der gerne vil være mekanikerlærlinge, falder” fortæller Martin Kragh, som frygter, at der på et tidspunkt kan blive mangel på lærlinge i branchen.  

God til engelsk og fysik

Autohuset Vestergaard, som har 10 afdelinger rundt om i landet, har løbende omkring 40 mekanikerlærlinge. Ronnie Rasmussen, som er lærlinge-ansvarlig og servicechef i Horsens-afdelingen, har stor erfaring med at ansætte lærlinge. 

”Når jeg ansætter lærlinge, lægger jeg vægt på, at de har gode karakterer i blandt andet engelsk og dansk, og at de har en god fremtoning, så de kan yde god service over for kunderne. Og så skal de naturligvis have skruet hænderne rigtigt på,” understreger Ronnie Rasmussen. 

Uopfordret ansøgning

Han fraråder samtidig forældre at søge læreplads på deres børns vegne. 

”Det er den unge, der skal vise initiativ – ikke forældrene. Og jeg vil meget gerne modtage uopfordrede ansøgninger fra unge, som møder op med en ansøgning på værkstedet,” siger servicechefen. 

Talentforløb

I Autohuset Vestergaard har man et omfattende talentprogram for de ansatte, og det betyder udviklingsmuligheder for blandt andre mekanikerne. 

”Stort set alle chefer på værkstedssiden i Autohuset Vestergaard har en mekanikerbaggrund. Så har man lysten til at videreuddanne sig, og brænder man for ledelse og personaleansvar, er der mange muligheder i branchen. Derudover kan man som mekaniker også læse videre til fx ingeniør eller søge ind i vindmøllebranchen, hvis man ønsker andre udfordringer,” fortæller Martin Kragh.

Ronni Rasmussen og Kenni Andersen, Autohuset Vestergaard Servicechef Ronni Rasmussen og mekanikerlærling Kenni Andersen, Autohuset Vestergaard