Stor interesse for erhvervsuddannelserne på Learnmark Horsens

05. januar 2016

Midt i januar starter 209 nye elever på erhvervsuddannelserne på Learnmark Horsens. Det er ifølge direktør Niels Yde en positiv nyhed for det lokale erhvervsliv. 

Når de 209 nye elever den 18. januar 2016 har første skoledag på Learnmark Horsens, drømmer nogle om at blive murer, smed eller struktør, mens andre har et mål om at arbejde med økonomi, administration eller indkøb. Ens for dem alle er målet om en erhvervsuddannelser, der kan åbne mange døre for dem. 

På Learnmark Tech, som udbyder de tekniske erhvervsuddannelser, er ansøgningerne strømmet ind de seneste uger - og der kommer dagligt flere til. Det glæder Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens, fordi det er en win-win-situation for mange parter. 

"Mange virksomheder i skolens lokalområde mangler eller kommer i nærmeste fremtid til at mangle faglært arbejdskraft, hvis flere ikke vælger at uddanne sig inden for de håndværksmæssige fag. De unge står også stærkere på arbejdsmarkedet, når de tager en erhvervsuddannelse. Den stigende interesse for at tage en uddannelse er derfor til gavn for både den enkelte, erhvervslivet og samfundet generelt," siger Niels Yde. 

Populære uddannelser

Blandt de mange uddannelser, man kan tage på Learnmark Tech, er der stigende interesse for uddannelserne til struktør, elektriker, smed og industritekniker. 

Hovedparten af de nye elever på struktøruddannelsen har allerede en læreplads, og det er ifølge Niels Yde et udtryk for et stigende behov for kvalificeret arbejdskraft i bygge- og anlægsbranchen. 

Elektrikeruddannelsen er så populær, at der i øjeblikket er venteliste til uddannelsen. Også inden for denne branche er der mangel på faglærte, og der er lærepladser til dem, der kan og vil elektrikerfaget. 

Øget interesse for uddannelserne til smed og industritekniker

Det seneste år har man i medierne kunnet læse om akut mangel på uddannede smede og industriteknikere i Horsens og omegn. Ser man på optagelsestallene i januar 2016, er interessen for de to uddannelser stigende. 

"En række industrivirksomheder har i 2015 dannet Supportteamet, som skal fremme kendskabet til smede- og industriteknikeruddannelserne, og alt tyder på, at deres stærke informationsindsats har båret frugt," siger Niels Yde. 

Ny uddannelse er kommet i godt i gang

På Learnmark Business, hvor man kan uddanne sig inden for detail, handel og administration, er man også tilfredse med januaroptaget. 

"Vi oplever, at flere og flere hører om EUX-Business, som er en ny uddannelse fra august 2015, hvor man kort fortalt både bliver faglært og student på én gang. Vi starter derfor to nye hold her i januar - et for dem, der kommer direkte fra grundskolen, og et for dem, der typisk er mellem 18 og 25 år," fortæller Niels Yde. 

Derudover er HG-S-holdet godt fyldt op. HG-S er en 5-10 ugers obligatorisk suppleringsuddannelse for dem, der tidligere har taget en studentereksamen, men ønsker en elevplads inden for enten kontor, handel eller detail.