Struktørlærlinge konkurrerer om at komme til DM i Skills

Den 13. og 14. oktober 2021 konkurrerer 12 struktørlærlinge fra skoler i Horsens, Haderslev, Esbjerg og på Fyn om at kvalificere sig til DM i Skills 2022. Det sker på Learnmark Tech, hvor deltagerne har 15 timer til at løse en bunden opgave.

12. oktober 2021

Den 13. og 14. oktober 2021 konkurrerer 12 struktørlærlinge fra skoler i Horsens, Haderslev, Esbjerg og på Fyn om at kvalificere sig til DM i Skills 2022. Det sker på Learnmark Tech, hvor deltagerne har 15 timer til at løse en bunden opgave.

Høj faglighed og højt til loftet i de store struktørhaller. Ingen spildtid og ingen plads til fejl. Det er hovedingredienserne i regionsmesterskabet for anlægs- og bygningsstruktører, som afholdes på Learnmark Tech den 13. og 14. oktober 2021.

De fire bygningsstruktører konkurrerer parvis og kommer fra henholdsvis Learnmark Tech og AMU-Fyn. De har 15 arbejdstimer til at lave en vinkelvæg i traditionel forskalling med tilhørende armeringskonstruktion.

Hos anlægsstruktørerne kæmper fire hold a to deltagere om at lave den bedste og mest målfaste belægning i herregårdssten, som skal ligne en terrasse med tilhørende trappe. De har også 15 arbejdstimer til deres opgave, og deltagerne kommer fra Learnmark Tech, AMU-Fyn, EUC Syd i Haderslev og AMU-Vest i Esbjerg.

Det er svære opgaver, hvor kun de bedste struktørlærlinge går videre til DM i Skills, som afvikles i Høng den 28. – 30. april 2022.

 Regionsmesterskabet foregår

  • den 13. oktober kl. 7.30 – 16.30
  • den 14. oktober kl. 7.30 – 15.30. Kåring af vinderne forventes at starte kl. 17.00
  • på Learnmark Tech, Vejlevej 150, 8700 Horsens.

 Deltagerne arbejder under stort tidspres. De bedste tidspunkter for interview med deltagerne er begge dage

  1. 9.30 – 10.00, kl. 12.30 – 13.00 eller efter aftale.

Målrettede lærlinge går efter at vinde

Deltagerne fra Learnmark Tech træner i øjeblikket frem mod regionsmesterskabet, hvor de har ambitioner om at vinde.

Det er en svær opgave, hvor vi kun har 15 timer til det, man på et skoleophold har en uge til at lave. Så vi bliver helt sikkert presset på tiden, jeg arbejder heldigvis sammen med Mads, og det går godt. Han er dygtig og noget længere i sin uddannelse, end jeg er, og det ser jeg som en klar fordel. Jeg vil arbejde hårdt og bruge alt det, jeg har lært på skolen, til regionsmesterskabet, og vi går helt klart efter at vinde.

Sigurd Frid, bygningsstruktørlærling
Bygningsstruktør Sigurd træner til regionsmesterskabet 2021

Læggemønstret i sig selv er ikke svært, men der er mange skæringer, og vi skal til regionsmesterskabet være ekstra opmærksomme på vores mål, fordi tolerancerne er meget små. Det gør opgaven svær. Rasmus og jeg er gode kammerater, vi arbejder godt sammen og går helt klart efter at vinde. Jeg er konkurrencemenneske helt ind til benet og glæder mig til konkurrencen. Vi ved, vi er udtaget, fordi vi er dygtige til vores fag, og vi vil gøre vores bedste.

Mikkel Zeiler, anlægsstruktørlærling
Holdbillede af anlægsstruktørerne Rasmus og Mikkel