Student 10 giver Freja tryghed og tro på fremtiden

05. november 2019

Student 10 giver Freja tryghed og tro på fremtiden

Freja Søndergaard Pedersen frygtede, at niveauet på gymnasiet ville komme som et chok. Derfor valgte hun den gymnasieforberedende 10. klasse, Student 10, og det er en succes både fagligt og socialt.

Freja Søndergaard Pedersen gik i både 8. og 9. klasse på efterskole, og da hun skulle vælge en ungdomsuddannelse, var hun ikke i tvivl om, at hendes endelige mål var at komme på gymnasiet. Men på samme tid følte hun, at hun havde brug for et ekstra fagligt boost.

Jeg vil gerne på gymnasiet, men synes, det var en god idé at komme på Student 10, så jeg kunne blive forberedt til gymnasiet både fagligt og personligt, men også for at finde ud af, hvilken gymnasievej jeg skal vælge, for der er jo mange muligheder.

Student 10-elev, Freja Søndergaard Pedersen
Freja Søndergaard Pedersen

Bange for gymnasieniveau

På Student 10 arbejder eleverne mod det gymnasiale C-niveau. Det betyder, at undervisningen minder om den, Freja Søndergaard Pedersen vil møde på gymnasiet. Det ruster hende fagligt og giver hende en større sikkerhed, inden hun skal begynde på gymnasiet.

Jeg er bange for at komme på gymnasiet og få et kæmpe chok. For man ved jo godt, at niveauet på gymnasier er hårdere. Så jeg vil gerne forberedes på det. Det giver en tryghed.

Student 10-elev, Freja Søndergaard Pedersen
Illustration: Sorte citationstegn

Social og faglig succes

Freja Søndergaard Pedersen har nu gået på Student 10 i godt to måneder, og selv om mængden af lektier er større end på efterskolen, så har hun ikke fortrudt sit uddannelsesvalg.

Vi har allerede fået et vildt godt sammenhold i klassen. Der er lidt flere lektier, end jeg har været vant til, men det er jo det, jeg har valgt, så det er fint. Jeg føler allerede, at jeg kan mærke, at jeg bliver bedre fagligt, så det er dejligt.

Student 10-elev, Freja Søndergaard Pedersen
Illustration: Sorte citationstegn