Studietur til Bruxelles giver bedre overblik over EU

16. marts 2016

Undervisning i EU foregår bedst i Europas hovedstad Bruxelles. Derfor tog eleverne på hovedforløbet Offentlig administration bussen sydpå for at få sat billeder på den komplicerede organisation.

Programmet for studieturens tre dage var tæt pakket med

  • oplæg hos KL
  • guidet busrundtur i Bruxelles
  • oplæg hos Regions Syddanmark
  • besøg hos EU-parlamentariker Jens Rohde (B) og rundvisning i Europaparlamentets store mødesal
  • oplæg på den Danske Ambassade
  • besøg hos Danmarks faste repræsentation ved EU.

Dybere forståelse for EU

Anette Engelgreen Pedersen, som er kontorelev i Horsens Kommune, fik i løbet af studieturen et bedre overblik over EU.

"Jeg har gennem vores forskellige besøg i Bruxelles fået en dyberegående forståelse for EU, som kan være svær at få helt styr på, når man kun læser om det. Nu har jeg fået sat ansigter og fortællinger på den store organisation, og det gør, at jeg bedre forstår konstruktionen," siger Anette Engelgreen Pedersen.

Nuanceret indblik

To oplæg gjorde især indtryk på horsensianeren: Besøget hos Jens Rohde og hos KL.

"Oplægget om KL blev holdt i Den Danske Kirke i Bruxelles, hvor præsten efter KL´s oplæg fortalte om at leve som dansker i udlandet. Det var ret spændende. Mødet med Jens Rohde gav mig et lidt mere nuanceret indblik i, hvem politikeren Jens Rohde egentlig er, og det var spændende at høre om hans mærkesager," fortæller Anette Engelgreen Pedersen.

Efter mødet med Jens Rohde blev eleverne vist rundt i Europaparlamentets store mødesal, som også gav stof til eftertanke.

"I den store sal fik vi virkelig sat lille Danmarks rolle i store EU i perspektiv," forklarer hun.

Masser af hygge

Særligt om aftenen var der god tid til at se nærmere på byen og til hyggestunder, og det var noget, som eleverne fra Learnmark Business nød.

"Vi har et rigtig godt hold og hyggede os meget på turen. Vi er lige gået i gang med at skrive fagprøve, så det talte vi naturligvis meget om, når vi var på fx café eller restaurant," siger Anette Engelgreen Pedersen, som skal forsvare sin fagprøve først i juni.

Studieturen til Bruxelles er et samarbejde mellem Learnmark Business, Campus Vejle og Silkeborg Business College.