SubReader holder oplæg til verdens største messe

24. januar 2017

Undervisningsministeriet har bedt de fire gymnasieelever fra virksomheden SubReader om holde oplæg på verdens største messe for IT og læring Nordic@BETT 2017, som afholdes den 25. – 28. januar i London. 

SubReader vandt sommeren 2016 europamesterskabet i entreprenørskab med deres app, som kan læse undertekster højt fra film. De tre HTX-elever fra Learnmark Gymnasium Alexander Gram Jensen, Kristoffer Strube Græm og William Nyby Pedersen fik oprindeligt idéen til appen, da de skulle løse et hverdagsproblem i faget Teknologi.

Siden har de vundet adskillige konkurrencer og Anders Bredgaard Thuesen fra Rybners Gymnasium i Esbjerg er kommet med i projektet. I dag er Alexander Gram Jensen og Anders Bredgaard Thuesen partnere i iværksættervirksomheden. 

Nu er vi eksperterne

Arrangørerne af Nordic@BETT 2017 forventer omkring 900 udstiller-virksomheder og 35.000 gæster på messen, hvor de fire gymnasieelever skal holde oplæg om innovation og produktudvikling i skolen. 

”Vi er superstolte af, at Undervisningsministeriet har bedt os om at holde Danmarks oplæg på messen. Det bliver på flere måder en anderledes oplevelse i forhold til det, vi tidligere har prøvet. Der vil være omkring 800 tilhørere, som er mange flere, end vi er vant til. Og så er det ikke en konkurrence, men os der er eksperterne,” fortæller Alexander Gram Jensen. 

Ud over oplægget forventer SubReader at få kontakt til internationale virksomheder og samarbejdspartnere, der deltager i messen.  

Stolt direktør

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens, tager med SubReader til Nordic@BETT 2017, og han glæder sig til at høre eleverne præsentere deres arbejde og erfaringer på den store scene. 

”Jeg er stolt af SubReader. Det er fire dygtige og dedikerede gymnasieelever, som har arbejdet målrettet med udviklingen af appen. Samtidig bekræfter det mig også i, at vi har et godt iværksætter- og innovationsmiljø på Learnmark Horsens, hvor eleverne har gode rammer for idéudvikling og sparring med mentorer og andre iværksættere,” siger Niels Yde.

Vellykket præsentation af færdig app

SubReader præsenterede den 14. januar 2017 den færdige version af appen i Middelfart-biografen Panorama.