Succesfuld skotsk iværksætter gæstede Learnmark

23. maj 2017

Eleverne fra Learnmark Business var for nylig samlet for at høre den succesfulde 28 årige skotske iværksætter, Fraser Doherty, fortælle om sine erfaringer og oplevelser med at starte en virksomhed.

 

Fraser Doherty blev iværksætter som 14-årig, da han startede virksomheden SuperJam, der sælger marmelade baseret på hans bedstemors opskrift. I starten blev marmeladen kun solgt til naboer og lokalt, men da han fyldte 16 år, var SuperJam i flere af Storbritanniens dagligvarekæder.

"En god ide behøver ikke være højteknologisk - det er muligt at skabe noget ekstraordinært ud af noget så ordinært som syltetøj. Ligeledes er det vigtigt at turde at kaste sig ud i nye udfordringer.” 

Sådan lød det fra Fraser Doherty, der løftede sløret for sin succesfulde forretningsopskrift til eleverne. Udover SuperJam har Fraser Doherty startet en række andre succesfulde virksomheder; blandt andet virksomheden Beer52, som samarbejder med det danske mikrobryggeri Mikkeller.

”Min historie viser, at hvis du kombinerer passion med kærlighed og hårdt arbejde, så kan du få selv den mindste idé til at blive en succes.”

Mod på iværksætteri 

Efter foredraget besøgte Fraser Doherty talentudviklingsprojekt ”Make it real”, hvor elever har mulighed for at føre deres ideer ud i livet. Her gav han gode råd, til de lokale ”iværsksætterspirer” og stod model til både autografer og selfies.

 Eleverne var spørgelystne og efterspurgte tips og tricks til, hvordan de kunne starte selv. De synes, at det var fedt at se, at Fraser Doherty havde fået succes med et simpelt produkt og flere fik mod på at prøve selv.