Succesfulde iværksættere har udgangspunkt i Horsens

01. januar 0001

Sebastian Petersen og Mikkel Andersen fra Horsens startede i 2007 webshoppen Trendhim, som sælger smykker og accessories til mænd. I dag har de en succesfuld virksomhed med omkring 10 ansatte og webshops i 22 lande, som de driver med udgangspunkt i Horsens.

 De to iværksættere har en HTX-studentereksamen fra det, der i dag hedder Learnmark Gymnasium HTX.

”Vi startede Trendhim, mens jeg gik i 2. g og Mikkel gik i 3. g på HTX. Det var en noget hektisk tid, men det var fedt. Ingen af os havde lært noget om iværksætteri, men vi kastede os bare ud i det. I dag er det nok noget mere almindeligt at afprøve iværksætterdrømmen, end den gang vi gjorde det,” fortæller Sebastian og tilføjer, at han ikke vil bytte de praktiske erfaringer, han har fået ved at udleve sin drøm, for noget andet.

Drømmen om egen virksomhed

Fra HTX havde Sebastian og Mikkel lært at arbejde projektorienteret, og de var ret gode til IT. Det var et godt udgangspunkt for at starte egen virksomhed.

”I 2007 ville vi bare gerne starte noget op, og det var næsten lige gyldigt, hvad det var. Bare det var vores eget. Vi var lige ved at starte en virksomhed, der bringer morgenbrød ud i weekenden, men den idé droppede vi igen, da vi fandt en hjemmeside, hvor man kunne købe smykker fra Kina. Det var noget sjovere at sælge varer på nettet i stedet for at skulle tidligt op med morgenbrød i weekenden,” siger Sebastian.

Drømmen er blevet til virkelighed

Der gik to år, før Sebastian og Mikkel fik deres første løn fra Trendhim. Den var ikke stor, men den var der, og de klarede sig på et minimalt forbrugsbudget.

I 2013 solgte Trendhim kun til danskere forbrugere, men i takt med at virksomheden blev succesfuld, tænkte de i 2015 stort og åbnede webshops i 11 forskellige lande.

 ”I dag sælger vi vores varer i 22 lande, har 6000 varenumre og designer og producerer selv en del af de varer, vi sælger. Med 10 fuldtidsansatte som fx designere og IT-udviklere er Trendhim begyndt at blive en rigtig forretning. Præcist, som vi drømte om for 10 år siden,” fortæller Sebastian.

 Han og Mikkel har i dag delt arbejdsopgaverne mellem sig.

 ”Virksomheden er blevet så stor, at vi ikke selv kan lave det hele mere. Mikkel har ansvaret for udvikling og produktion af brands og egne varer, mens jeg står for den daglige drift,” siger Sebastian.

 God råd til andre iværksættere

Undervejs har de to iværksættere startet og lukket en del mindre iværksættervirksomheder, men i 2013 besluttede de sig for kun at have fokus på Trendhim.

 ”Man får succes med det, man laver, når man i lang tid har fokus på det samme projekt. Og først efter mange hundrede timers arbejde kan man vurdere, om idéen er holdbar,” understreger Sebastian.

 Derudover råder han kommende iværksættere til, at de skal være klar til at give den max gas i flere år, at de skal tro på sig selv, og at hårdt arbejde betyder meget mere end den idé, man har fået.

 ”Vi har ikke nogen videregående uddannelse, men vi har lært at drive virksomhed på den hårde måde gennem learning by doing. Hvis vi havde lyttet til alle dem, der gav os velmenende råd, så var vi formodentlig ikke nået dertil, hvor vi er i dag,” afslutter den succesfulde iværksætter.

Trendhim - 2.jpg
Trendhim.jpg