Succesfuldt pigenetværk på Learnmark Tech

23. februar 2021

En gang om måneden mødes Pigenetværket på Learnmark Tech – et fællesskab for piger, der uddanner sig inden for fag, hvor der typisk er flest drenge/mænd. 

Nana, der underviser på struktøruddannelserne, er tovholder for netværket, som mødes online her i coronatiden. Billedet her er fra denne uges møde. 

Der er omkring 15 piger i netværket, og de kommer pt. fra uddannelserne: Struktør, murer, tømrer, lageroperatør og stenhugger.

Til netværksmøderne har pigerne blandt andet talt om de syv kvinderåd, jargon på byggepladsen og om at være kvinde i et mandefag.

Rikke er glad for Pigenetværket

Rikke er udlært murer i marts 2022, og hun er meget glad for at være en del af Pigenetværket. 

 

Vi har et helt særligt fællesskab, hvor vi lærer hinanden at kende på tværs af uddannelser. Jeg har gennem netværket fået tætte veninder, som jeg også ses med i fritiden.

Rikke, murerlærling

Det er hyggeligt at være en del af Pigenetværket. Vi har det godt på vores uddannelser, hvor der er flest drenge, men i Pigenetværket forstår vi hinanden på en anden måde.

Rikke, murerlærling
Illustration: Sorte citationstegn

Jeg havde ikke betænkeligheder ved at starte på en uddannelse, hvor der er flest drenge, men der er bare forskel på, hvad drenge og piger taler om. Nogle gange kan det godt være lidt ensomt, og derfor er det rart at være en del af Pigenetværket.

Rikke, murerlærling

Jeg synes ikke, at man som pige skal vælge en uddannelse fra, fordi der er flest drenge. Man skal vælge den uddannelse, man brænder for – det er mere vigtigt!

Rikke står i sit murertøj Rikke er ved at uddanne sig til murer, og hun er med i et pigenetværk på Learnmark Tech.