Tagdækkere kvalificerer sig til DM i Skills

07. september 2017

Ni dygtige tagdækkerlærlinge deltog i regionsmesterskabet på Learnmark Tech. Efter dommeren havde tjekket mål og udsmeltninger af tagpappen, var det marginaler, der afgjorde, hvilke to lærlinge der gik videre til DM i Skills, som afholdes i Herning den 18. – 20. januar 2018. 

Vinderne af regionsmesterskabet for tagdækkerlærlinge, som er blevet afholdt på Learnmark Tech først i september blev: 

  • Lasse Meisner, som er i lære hos BM Tagdækning ApS, Hadsten. Han er udlært marts 2018 og deltager i DM i Skills for anden gang
  • Mike Kielsgaard, som er i lære hos Sørens Tagdækning ApS, Aulum. Han er udlært september 2019 og deltager i DM i Skills for første gang. 

Alle ni deltagere i regionsmesterskabet tager deres skoleophold på Learnmark Tech i Horsens. 

Trækker på rutinen og fokuserer på finesserne

Tagdækkerne lavede til regionsmesterskabet en af de to opgaver, som de skal lave til DM i Skills: Tagdækning af skråtag med vindue, lister og udluftning. De to DM-deltagere ved allerede nu, hvad de skal øve sig på frem mod januar, hvor de skal konkurrere mod hinanden og to andre tagdækkerlærlinge, som tager deres skoleophold på EUC Nordvestsjælland. 

”Jeg er vant til at lave listedækning, som er den største opgave til DM i Skills, så her skal jeg trække på rutinen og have ekstra fokus på finesserne. Blikarbejdet omkring vinduet og udluftningen er en lidt træls arbejdsproces, så den skal jeg øve mig ekstra i. Jeg er ikke med for sjov, jeg går naturligvis efter at vinde,” siger Mike Kielsgaard. 

Deltager for anden gang

Lasse Meisner kunne i 2017 hylde sin holdkammerat fra Learnmark Tech, som vandt DM i Skills. Denne gang vil han vinde. 

”Min erfaring fra mit første DM i Skills er, at jeg skal have lidt mere fart på, så jeg ikke bruger for lang tid de første dage. Det gjorde jeg sidste gang, og det betød, at jeg havde meget travlt de sidste timer. Jeg skal også øve blikarbejde frem mod DM. Alle de andre opgaver i konkurrencen laver jeg til daglig,” fortæller Lasse Meisner. 

Stolt faglærer

Ib Kloster underviser tagdækkerne på Learnmark Horsens, og han er stolt af det høje niveau blandt regionsmesterskabets deltagere. 

”Vi har mange dygtige tagdækkerlærlinge på vores hold, og det var svært at udvælge de ni deltagere til regionsmesterskabet. Otte af deltagerne er fra hovedforløb 1. Det vil sige, at de næsten lige er startet på deres uddannelse, og jeg er derfor stolt over, at de har klaret opgaven så godt. Det er små målefejl og brændinger, der skiller vinderne fra dem, der ikke kommer med til DM i denne omgang,” siger Ib Kloster.