Tagdækkerne Stefan og Jesper skal til DM i Skills

27. september 2019

Når DM i Skills 2020 afholdes København, deltager Stefan Fogt Stærmose fra Vejen og Jesper Kragelund fra Herning. De har torsdag den 26. september 2019 vundet regionsmesterskabet for tagdækkerlærlinge på Learnmark Tech. 

Ilden fra tagbrænderne giver tagdækkerlærlingene sved på panden, når de brænder tagpap. Deltager de samtidig i regionsmesterskabet, hvor præmien er deltagelse i DM i Skills, får de det ekstra varmt. Derfor søgte tagdækkerlærlingene, der de seneste dage har konkurreret på Learnmark Tech, af og til hen mod ventilationsanlægget, som kunne nedkøle de koncentrerede og spændte deltagere.

Vinderne af regionsmesterskabet blev

  • Stefan Fogt Stærmose fra Vejen, som er i lære hos Icopal, Århus – udlært september 2020
  • Jesper Kragelund fra Herning, som er i lære hos Sørens Tagdækning – udlært september 2021.

Til regionsmesterskabet har deltagerne lavet en af de to opgaver, som de også skal konkurrere i til DM i Skills: Tagdækning af skråtag med vindue, lister og udluftning.

DM i Skills afholdes i Bellacentret i København den 16. – 18. januar 2020.

I regionsmesterskabet deltog også

  • Ólafur G. Sturluson, som er i lære hos Phønix Tag Nordjylland 
  • Frederik Skov Hansen, som er i lære hos Sts Støvring 

Anden gang er lykkens gang

20-årige Stefan Fogt Stærmose deltog i regionsmesterskabet for anden gang. Denne gang var han opmærksom på ikke at lave de småfejl, som han lavede til sidste års konkurrence.

Jeg er meget lykkelig over, at det lykkedes, og jeg forventer at få en suveræn oplevelse til DM Skills – en oplevelse, jeg aldrig vil glemme. Til regionsmesterskabet har jeg været meget forsigtig med varmen og har prøvet at planlægge mit arbejde bedre, end jeg gjorde sidste gang. Frem mod DM skal jeg have rettet op på nogle af de fejl, jeg har lavet til regionsmesterskabet, for jeg går helt klart efter at vinde.

Stefan Fogt Stærmose, DM i Skills-deltager

Noget at leve op til

Jesper Kragelund føler et vist pres forud for DM i Skills. To af hans makkere fra Sørens Tagdækning har deltaget i DM i Skills, og den ene af dem blev danmarksmester i 2014.

Jeg har virkelig noget at leve op til! Det har været så nervepirrende at deltage i regionsmesterskabet, at jeg har tænkt på opgaven dag og nat. Aftenen inden vi skulle aflevere opgaven, kom jeg i tanke om, at jeg ikke havde fået skåret et hjørne af. Det irriterede mig helt vildt. Heldigvis er jeg videre til DM, som jeg vil gøre mit allerbedste for at vinde.

Jesper Kragelund, DM i Skills-deltager

Tagdækkerlærlinge, der tager deres skoleophold på Learnmark Tech, har vundet DM i Skills seks gange siden 2012.