Temadag om fremtidens fødevarer

11. marts 2019

Learnmark Tech - Hotel, restaurant og storkøkken inviterer alle 9. klasser i Horsens til en lærerig og velsmagende temadag om fremtidens fødevarer tirsdag den 30. april 2019.

På temadagen kommer eleverne til at høre, se og smage på det, som vores grundforløbselever på Hotel, restaurant og storkøkken tror, bliver fremtidens madpakke, snack og aftensmad.


Vi har taget initiativ til temadagen om fremtidens fødevarer, fordi vi gerne vil sætte fokus på, at vi skal være bevidste om, hvad vi spiser og være nysgerrige på nye fødevarer.
Det er vigtigt i en tid, hvor klimaet forandrer sig hurtigere og hurtigere.

6 workshops
  • KØD OG KLIMA

    Hvad betyder din fredagsburger egentligt for klimaet? Og hvad vil det betyde, hvis dit kød bliver skiftet ud med grøntsager?
    Vi ser på, hvad der er fup, og hvad der er fakta.

  • PLANTEFARS

    Hvad indeholder plantefars, og hvorfor spiser vi det? Hvad bestemmer, hvad vi vælger? Få svarene i workshoppen.

  • PIP PIP
    Pip Pip er et nyt produkt, som man kan spise i stedet for kylling. Men hvad indeholder det, og er det sundt?

  • INSEKTER, ORME OG ANDET GODT

    Myrer eller orme, hvad vil du helst have til aftensmad? Få svar på, hvorfor vi spiser insekter og orme, og hvordan man dyrker dem.

  • TILBAGE TIL FREMTIDEN

    Hvad spiste dine bedsteforældre, og hvad kommer vi til at spise i fremtiden? Få svaret i workshoppen, hvor du også får viden om, hvordan vi i dag bliver inspireret af glemte tilberedningsmetoder og produkter. Det er fx fermentering, og retter med grød.

  • ØKOLOGI OG BÆREDYGTIGHED

    I denne workshop arbejder du med, hvad økologi og bæredygtighed er, og om de to altid følges ad.

FOREDRAG

Mads Bo, forfatteren til bogen high on juice, fortæller om, hvorfor vi skal juice noget
mere.

TILMELDINGSFRIST 24. APRIL 2019

 

Send en mail med nedenstående informationer til uddannelsesleder Tina Edeling på E: tied@learnmark.dk.

  • Skole og klasse
  • Antal elever
  • Navn på underviser
  • Tidspunkt: formiddag: 9.00-11.30 eller eftermiddag: fra 12.00-14.30

Der er få pladser, så det er efter først til mølle-princippet.

Temadagen understøtter nedenstående læringsmål

Læringsmål
  • Læringsmål: § 11.

    Eleverne skal i faget madkundskab tilegne sig færdigheder og viden om mad, smag, sundhed, fødevarer, madlavning og måltider og dermed udvikle kompetencer, der gør dem i stand til at vælge og vurdere egne smags- og madvalg.

    Eleverne skal opnå praktiske færdigheder inden for madlavning og kunne eksperimentere med såvel råvarer, opskrifter og retter som egen smag og andre æstetiske erfaringer.

    Eleverne skal kunne foretage kritisk reflekterede madvalg på baggrund af viden om fødevarer, sæson, oprindelse, sundhedsværdi, produktionsformer og bæredygtighed.

  • Stk. 2.

    Gennem alsidige læringsforløb skal eleverne udvikle selvværd, fantasi, madlavningsglæde og erkendelse, så de bliver i stand til begrundet at tage stilling til og handle i overensstemmelse med dette.

    Eleverne skal lære at forbinde viden med lyst og handling i en forpligtigende praksis.

    Faget skal tilrettelægges, så eleverne kan opleve værdien af et fællesskab omkring måltider.

  • Stk. 3.

    Eleverne skal lære at tage del i og medansvar for problemstillinger, der vedrører mad, madvalg, madlavning og måltider i relation til kultur, trivsel, sundhed og bæredygtighed.

Kontakt for mere info

Tina Edeling-Klausen

Uddannelsesleder

Learnmark Tech Hotel og Restaurant
M: 4212 7228 E: tied@learnmark.dk

PROJEKTET ER STØTTET AF:

 

PROJEKTET ER EN DEL AF SMARTSKILLS