Thomas vandt DM i kloakering for struktørlærlinge med maksimumpoint

08. februar 2018

Til Kloakmessen 2018 skulle struktørlærlinge sædvanen tro konkurrere om at være Danmarks bedste til at kloakere. Thomas Rasmussen, som er i lære hos entreprenør KP Marsh ApS, vandt. 

Med 99 point ud af 99 mulige vandt 20-årige Thomas Rasmussen DM i kloakering for struktørlærlinge suverænt. Han er i lære hos entreprenør KP Marsh ApS i Hornsyld, tager sine skoleophold på Learnmark Tech og er udlært i slutningen af marts 2018. 

Jacob Leonhardt, som er lærling hos Entreprenør Henning Have A/S og også tager sine skoleophold på Learnmark Tech, fik en 2. plads til samme konkurrence med 72 point. 

”Det var en megafed oplevelse at være med til DM, og det er rart med et skulderklap for det arbejde, jeg laver. Det var lidt specielt at konkurrere mod Jacob, når vi plejer at arbejde sammen, men vi kæmpede begge for at vinde og er lige gode kammerater efter konkurrencen,” siger danmarksmesteren. 

Det hele spillede i finalen

Konkurrencen blev afholdt til Kloakmessen 2018 i Fredericia, hvor semifinalens 10 deltagere skulle konkurrere om tre pladser i finalen. 

I finalen havde de tre deltagere tre timer til at lave fem installationer, som svarede til et udsnit af et badeværelse i et parcelhus. Her skulle de lave afløb fra håndvask, toilet og bruser, aquadræn og samlebrønd. 

”Begge dage skulle der arbejdes med rustfrie rør i den sidste halvdel af opgaven. Det gik fint, men aquadrænet drillede mig lidt i semifinalen. Heldigvis spillede det hele for mig i finalen fra start til slut,” fortæller Thomas Rasmussen, der med sejren overtog danmarksmestertitlen fra sin underviser på Learnmark Tech Henning Regnvald Hansen. 

Den nye danmarksmester kunne rejse hjem med blandt anet gavekort til hotelophold, gavekurv og værktøj, der hører til branchen. 

Mellem konkurrencerne havde de to deltagere fra Learnmark Tech god tid til at se nærmere på Kloakmessens mange udstillere og stande, og de sugede viden om nye løsninger inden for kloakering til sig. De overvejer begge to at uddanne sig til kloakmester, når de er udlært.