Tidligere HHX-elev modtager legat på 50.000 kr.

Han bor lige midt i et af verdens absolutte finansielle epicentre: London. Han studerer MSc Finance and Private Equity på London School of Economics, hvor kun 5,7 procent af ansøgerne bliver optaget. Han skal til efteråret starte i en investeringsbank, der har et kapitalgrundlag på trillioner af kroner. Og så har han modtaget 50.000 kroner fra Grethe og Henning Skov Jensens studielegat, som tildeles tidligere Learnmark-elever, der ønsker at uddanne sig i udlandet.

20. april 2016

Navnet er Martin Thrane Pedersen, han er 23 år og tidligere sportscollege-elev fra Learnmark Gymnasium HHX. 

Legatmodtager Martin Thrane i London

At gøre sit bedste

Hans grundtanke om altid at gøre sit bedste har ind til videre gjort, at han har nået sine mål - både på fodboldbanen og i skolen. Hans opskrift på succes er enkel. 

"Jeg har nok lært, at det er vigtigt at strukturere sin tid og arbejde hen imod sine mål. Det kom helt af sig selv, da jeg både ville spille fodbold og passe min uddannelse. Jeg har hele tiden sat mig delmål og gået efter at få dem indfriet. Jeg kunne eksempelvis sige, at nu ville jeg lave tre gode træninger i træk og have 12 i mine tre næste afleveringer. Det var en måde at motivere mig selv på, og det er noget, jeg har fået massiv gavn af under mine senere studier," siger Martin Thrane Pedersen. 

Målrettet arbejdsindsats

Effekten af den målrettede arbejdsindsats er, at han altid har befundet sig blandt de bedste i de skolemiljøer, han har været en del af. Imidlertid var det ikke lige det, der mødte ham i London, da han tilbage i 2015 gik i gang med den profilerede finansuddannelse. 

"Jeg kan huske den første dag, da rektoren for London School of Economics tog imod os. Han sagde, at vi måske nok indtil nu havde været blandt den bedste ene procent på de skoler, vi kom fra, men at vi nu skulle vide, at halvdelen af os var under gennemsnittet," siger Martin Thrane Pedersen. 

Ambitiøst studiemiljø

Miljøet på London School of Economics har vist sig at være spændende, fordi alle omkring Martin Thrane Pedersen er så ekstremt dygtige og ambitiøse, og hvor man bliver kørt agterud, hvis man ikke er forberedt til forelæsningerne. 

"Jeg vil tro, jeg har lært det samme på tre måneder i London, som jeg gjorde på to år, da jeg læste på Aarhus Universitet," siger han. 

Udover at have studeret i London har Martin Thrane Pedersen også studeret et semester på et universitet i Singapore. 

Karriere i London

Nu ser Martin Thrane Pedersen frem til at gøre sin kandidatgrad færdig og derefter gøre karriere i den londonske finansverden - og han går gerne efter at være med der, hvor tingene sker. 

"I mit arbejde kommer jeg til at værdisætte virksomheder, både i forhold til opkøb, frasalg og til mulige børsintroduktioner. Det er meget spændende at få lov til at lave dybdegående analyser, som skal være udslagsgivende for beslutninger, der i sidste ende påvirker en hel masse mennesker," siger han og tilføjer: 

"Og ja, det kunne være fedt at få lov til at være med til noget af det helt store - at få lov til at børsintroducere en virksomhed som fx Dong. Det her med at være med til noget den ene dag, som så den næste dag bliver blæst ud over forsiden på Børsen eller Financial Times." 

Legat muliggør dyr uddannelse

Grethe og Henning Skov Jensens studielegat er for Martin Thrane Pedersen et vigtigt og tiltrængt økonomisk supplement til en særdeles dyr uddannelse. 

"Jeg er meget beæret over at have fået tildelt legatet, og derfor vil jeg selvfølgelig gerne benytte muligheden til at takke Grethe og Henning for støtten. Legatet betyder, at jeg får dækket nogle af mine omkostninger - en uddannelse i London på det her universitet er meget dyr," siger han. 

Opfordring: Tag til udlandet

Hans opfordring til andre, der drømmer om at prøve kræfter med det store udland, er helt klar. 

"Det er bare med at komme af sted. Af de måske 100 jeg kender, som har været i udlandet for at studere, har jeg ikke mødt en, som har fortrudt det. Når man er af sted i et semester eller længere tid, så oplever man virkelig, hvad det vil sige at bo i et andet land. Man møder mennesker, som man ikke har en chance for at møde hjemme i Danmark, og man opbygger et globalt netværk, som senere kan vise sig givtigt - og så får man også et andet perspektiv på tilværelsen. Jeg kan kun opfordre andre til at tage springet og prøve det af, da det giver ekstremt meget både fagligt og personligt," siger han.