Tidligere HTX-elev har opnået sin drøm om at blive professionel computernørd

01. april 2020

Emil Gydesen begyndte på Learnmark Gymnasium HTX i 2008 med en drøm om at komme til at arbejde med softwareudvikling. Drømmen er i dag gået i opfyldelse, han har en kandidat i datalogi og er selvstændig i sit eget softwareingeniørfirma Antero.

Interessen for computere har altid været stor, og derfor følte Emil Gydesen, at det var oplagt for ham at tage sin ungdomsuddannelse på Learnmark Gymnasium HTX. Det var første år, studieretningen Kommunikation/IT og Engelsk A blev udbudt, og Emil Gydesen var ikke i tvivl om, at det var den rigtige studieretning for ham.

Jeg synes, at HTX var fantastisk. Udover fagene Kommunikation/IT og Engelsk, så havde jeg valgfagene matematik på A-niveau. Skolen var med til at støbe fundamentet i min viden om programmering, udvikling af apps og hjemmesider. Jeg havde også en rigtig god klasse socialt, blandt andet fordi mange andre havde samme interesse som jeg.

Tidligere HTX-elev, Emil Gydesen

Bachelor i Aalborg

Efter at have fået sin studentereksamenen på Learnmark Gymnasium HTX blev Emil Gydesens ansøgning om optagelse på datalogistudiet på Aalborg Universitet accepteret. Han flyttede fra den lille landsby Sejet, som ligger 7 kilometer sydøst for Horsens, til postnummeret 9000 Aalborg.

Der er flere andre universiteter, som udbyder en bachelor i datalogi, men jeg synes, at Aalborg Universitets måde at bygge uddannelsen op på passede bedst til mig. Der er meget projektarbejde i grupper og ikke lige så meget tung teoretisk undervisning og lange akademiske opgaver. Det er også en uddannelse, som er attraktiv for virksomhederne i branchen at rekruttere fra, fordi den er meget virkelighedsnær.

Tidligere HTX-elev, Emil Gydesen

Kandidat i Californien
Da Emil Gydesen var færdig med sin bachelor, fortsatte han uddannelsen med en kandidat, men ikke i Aalborg. Han tog 7. og 8. semester over 8.000 kilometer væk fra Danmark på et af de bedste IT-universiteter i verden, nemlig University of California, San Diego. Universitetet ligger i samme stat som Apple, Google og Facebook, som er giganter inden for software.

Jeg valgte University of California af to grunde. Den første var, at de har et samarbejde med EDU Danmark, som er en organisation, der hjælper studerende med at studere i udlandet. Den anden grund er, at det er et af de bedste IT-universiteter i verden, som kunne lære mig mere på Aalborg Universitet – og så gjorde det heller ikke noget, at universitetet ligger i solrige Californien. Året betød rigtig meget, jeg fik gode kontakter, lærte utrolig meget, og en bonus var, at jeg mødte min kæreste, som læste på et andet universitet derovre.

Tidligere HTX-elev, Emil Gydesen

Emil Gydesen søgte inden sit studieophold et legat fra Grethe og Henning Skov Jensens studielegat, som hvert år uddeles til elever fra Learnmark Horsens. Emil Gydesen var så heldig at modtage 50.000 kroner.

Rejselegatet betød alt, havde jeg ikke fået det, kunne jeg ikke komme afsted.

Tidligere EUX-elev, Emil Gydesen

Drømmen om at blive selvstændig gik i opfyldelse
Som færdiguddannet fik Emil Gydensen job hos techgiganten Samsung, hvor han i to år arbejdede med at udvikle software. I 2018 sagde han sit job op og stiftede sin egen virksomhed, Antero, hvor han leverede softwareydelser for andre virksomheder.

Jeg havde gået med en drøm om at starte egen virksomhed, siden før jeg begyndte på universitetet. At være selvstændig giver mig mulighed for at arbejde med de arbejdsopgaver, jeg altid har drømt om, på et moralsk værdigrundlag jeg kan stå inde for. Derudover kunne jeg arbejde sammen med min gode kammerat, som er medstifter af virksomheden. Vi har forskellige produkter, men sidder mest med software til at styre små enheder – fx at få en kaffemaskine til at starte og stoppe eller til at styre funktioner i hovedtelefoner.

Tidligere EUX-elev, Emil Gydesen

Den nuværende situation med Covid-19 gør det svært for Emil Gydesen at forudse fremtiden.

For en måned siden var der fire ansatte i virksomheden, men grundet covid-19 er fremtiden usikker. Jeg sidder pt alene tilbage, men jeg håber selvfølgelig, at det hele kommer op at køre igen.

Tidligere HTX-elev, Emil Gydesen

Du kan se Emil Gydesens virksomheds hjemmeside her: https://antero.dk/