TIL LYKKE: Simon er Danmarks bedste tagdækkerlærling

28. januar 2017

Danmarks bedste tagdækkerlærling er 27-årige Simon Lund. Han har den 28. januar 2017 vundet DM i Skills inden for sit fag og blev hyldet ved en storslået afslutning til DM i Skills i Aalborg. 

Simon Lund er bosat i Randers, tagdækkerlærling hos Olsens Tagdækning i Gassum og tager sin uddannelse på Learnmark Horsens. Han er udlært tagdækker i marts 2018. 

Superfed oplevelse

Efter præmieoverrækkelsen viste en stolt og lettet Simon Lund sine to vinderopgaver frem til de mange besøgende. 

”Det er dejligt – skønt! Det har været en superfed oplevelse at være med til DM i Skills, hvor der har været mange, der har haft fokus på vores fag, og det vi laver,” fortæller Simon Lund. 

Færdig i god tid

På 21 timer har han skullet lave tagdækning af skråtag med vindue, lister og udluftning og tagdækning af fladt tag. 

”Jeg blev næsten færdig med min opgave fredag, så i dag har jeg haft god tid til at finpudse det sidste og virkelig få detaljerne på plads. Jeg har holdt min tidsplan, hvor jeg havde regnet med 15 timer til skråtaget og 4 timer til det flade tag,” siger danmarksmesteren. 

Inden han kan køre hjem fra Aalborg, skal han skille sine konkurrenceopgaver ad og på spørgsmålet om, hvordan han senere på dagen skal fejre DM-titlen, svarer han: 

”Det har været lange dage og hårdt arbejde, så nu glæder jeg mig bare til at komme hjem og slappe af!” 

Skarp konkurrence med holdkammerat

Simon Lund går på hold med Lasse Meisner, som er tagdækkerlærling hos BM Tagdækning i Hadsten. De har været konkurrenter under DM, og det var marginaler, der adskilte de to tagdækkerlærlinge. 

Arbejdsmiljøpris til brolæggerne

Brolæggerteamet Kevin Laursen og Mathias Them, som også tager deres uddannelse på Learnmark Horsens, fik Arbejdsmiljøprisen inden for deres fag. Arbejdsmiljøprisen gives til dem, der

  • har orden og ryddelighed på arbejdspladsen
  • arbejder godt sammen som team
  • kan planlægge arbejdet godt
  • bruger de nødvendige personlige værnemidler og det rigtige sikkerhedsudstyr. 

Stolt direktør

Learnmark Horsens´ direktør Niels Yde har spændt fulgt konkurrencen og har stor ros til alle deltagerne. 

”Jeg er stolt af vores danmarksmester Simon. Det kræver høj faglighed, overblik og mange timers træning at nå så langt. Learnmark Horsens har i alt haft fire deltagere med – to tagdækkere og to brolæggere – og de fortjener alle stor ros. Deltager man i DM i Skills, er man blandt Danmarks bedste håndværkere, og de er ambassadører for erhvervsuddannelserne og det gode håndværk,” siger Niels Yde, som også sender en stor tak til underviserne for at have fokus på høj faglighed og sikkerhed i arbejdet.

Tagdækkerne Simon Lund og Lasse Meisner til DM i Skills januar 2017
Brolæggerne Mathias og Kevin lægger sidste hånd på deres skills-opgave.