TIL LYKKE til byens allerførste EUX-tømrer med studenterhue

Fredag den 16. juni 2017 fik Jacob Ballegaard Knudsen Hansen fra Gedved studenterhuen på. Han er den første EUX-tømrer fra Learnmark Horsens, som afslutter den gymnasiale del af sin uddannelse.

16. juni 2017

Fredag den 16. juni 2017 fik Jacob Ballegaard Knudsen Hansen fra Gedved studenterhuen på. Han er den første EUX-tømrer fra Learnmark Horsens, som afslutter den gymnasiale del af sin uddannelse. 

Jacob Ballegaard var til eksamen i dansk på A-niveau, hvor han skulle analysere en novelle. Når Jacob Ballegaard er udlært i september, er det planen, at han fortsætter på uddannelsen til ingeniør. 

De øvrige EUX-tømrere på holdet fik også huen på samme dag, og de har på 10 dage været til fire mundtlige eksamener i teknologi, matematik, dansk og eksamensprojekt. 

Flotte resultater

Uddannelsesleder Morten Hougaard er stolt af de nybagte EUX-studenter, som både til svendeprøven i foråret og sommerens eksamener har opnået flotte resultater. 

”Fire ud af 10 fik medalje til deres svendeprøve, fordi de havde scoret topkarakterer i både den teoretiske og praktiske del af svendeprøven. Også til deres eksamener i HTX-fagene har eleverne klaret sig rigtig godt, selvom de skal nå et stort pensum på forholdsvis kort tid,” fortæller Morten Hougaard. 

Flere muligheder

Som EUX-tømrer bliver man både student og faglært. Det betyder, at man efter endt uddannelse kan søge job som tømrersvend eller læse videre til fx arkitekt, bygningskonstruktør eller ingeniør. 

”Så vidt jeg ved, søger 3-4 af EUX-tømrerne direkte ind på en videregående uddannelse efter sommerferien, mens de øvrige enten fortsætter i det firma, hvor de er udlært, eller søger job i andre firmaer. Og netop denne dobbelte mulighed gør EUX-uddannelserne attraktive – de har alle muligheder, fordi de både har en teoretisk og praktisk uddannelse,” understreger Morten Hougaard. 

Flere vil være EUX´er

Learnmark Horsens har siden 2013 udbudt EUX-tømrer, og siden er der kommet flere EUX-uddannelser til. Når de nye hold starter til august, går der i alt 163 elever på de tekniske EUX-uddannelser inkl. EUX-Landmand på Learnmark Horsens.