TIL LYKKE til Lasse - Danmarks bedste tagdækkerlærling

20. januar 2018

Efter 21 koncentrerede arbejdstimer vandt 28-årige Lasse Meisner DM i Skills for tagdækkerlærlinge. Han er udlært til marts 2018, er i lære hos BM Tagdækning i Hadsten og tager sine skoleophold på Learnmark Tech.

Vinderopgaven skal med hjem

Efter Lasse Meisner havde fået overrakt trofæet som Danmarks bedste tagdækkerlærling af statsminister Lars Løkke Rasmussen, blev han fejret på tagdækkerstanden. Mens hans tre konkurrenter var i gang med at brække deres DM-opgaver ned, skulle Lasse Meisners skråtag med listedækning blive stående. Det skal nemlig med hjem i firmaet, hvor det skal stå, så alle forbipasserende kan nyde synet af en danmarksmesters vinderopgave. 

”I går troede jeg på, at jeg ville vinde, men jeg blev lidt nervøs for det i dag, da jeg så Mikes opgave. Den er superflot lavet! Jeg var også med til DM sidste år, og i år ville jeg bare vinde, og jeg er gået benhårdt efter det. Samtidig har det været knapt så hektisk at være med i år, fordi jeg kendte opgaven, tidsforbruget og havde et meget bedre overblik,” siger en storsmilende Lasse Meisner med trofæet i hånden. 

Hans nærmeste konkurrent 26-årige Mike Kielsgaard Nielsen, der er i lære hos Sørens Tagdækning ApS i Aulum, leverede også et solidt arbejde på et højt fagligt niveau, som han kan være stolt af. 

Stolt mester og far

Bent Meisner er både Lasse Meisners mester og far. Han var sammen med familie og ansatte i BM Tagdækning ApS med til at fejre firmaets danmarksmester. 

”Lasse har gjort det godt, og vi er stolte af ham! Han er makker med sin lillebror, som har været med til at lære ham op. Derudover har han lært meget, når han har været på skoleophold på Learnmark, og jeg kan se på opgaverne, at Lasse har været i skarp konkurrence med Mike. Når han er udlært her til marts, skal han fortsætte i firmaet,” siger tagdækker Bent Meisner.

Lasse og Mike på DM i Skills første dag

Arbejdsmiljøpris til brolæggerne

Learnmark Techs brolæggerteam med Rasmus Hvolby Andersen, der er i lære hos Chr. Brinck & Søn ApS i Esbjerg, og Mathias Sørensen, som er i lære hos Nordfyns Brolægning ApS, fik Arbejdsmiljøprisen inden for deres fag. Arbejdsmiljøprisen gives til dem, der

  • har orden og ryddelighed på arbejdspladsen
  • arbejder godt sammen som team
  • kan planlægge arbejdet godt
  • bruger de nødvendige personlige værnemidler og det rigtige sikkerhedsudstyr.

DM-deltagere er gode rollemodeller

Afdelingschef på Learnmark Tech Kim Clausen er stolt af Lasse Meisner, der sammen med alle de øvrige deltagere i DM i Skills er rollemodeller for nuværende og kommende elever på erhvervsuddannelserne. 

”Det er fuldt fortjent, at Lasse i dag kan kalde sig Danmarks bedste tagdækker. Det kræver høj faglighed, overblik og godt håndelag at nå så langt. Learnmark Tech har i alt haft fire deltagere med – to tagdækkere og to brolæggere – og de fortjener alle stor ros for både deres håndværksmæssige kunnen og engagement. De er ambassadører for erhvervsuddannelserne og det gode håndværk,” siger Kim Clausen og takker samtidig underviserne for at have fokus på høj faglighed og sikkerhed i arbejdet.