TILLYKKE: Jesper er Danmarks bedste tagdækkerlærling

18. januar 2020

Høj faglighed, præcision, vilje og en høj arbejdsmoral sikrede lørdag den 18. januar 2020 Jesper Kragelund Sørensen titlen som Danmarks bedste tagdækkerlærling. Efter tre intense dage til DM i Skills fik Jesper Kragelund Sørensen overrakt diplom og DM-statuette af statsminister Mette Frederiksen til en festlig afslutning på erhvervsuddannelsernes danmarksmesterskab. 

21-årige Jesper Kragelund Sørensen er tagdækkerlærling hos Sørens Tagdækning A/S i Aulum bliver udlært i september 2021. Han tager sine skoleforløb på Learnmark Tech i Horsens. 

Først vandt Jesper Kragelund Sørensen Arbejdsmiljøprisen inden for sit fag, og senere blev han udråbt som DM-vinder.

Det er gået meget bedre, end jeg havde forventet. Lige før vindernavnet blev råbt op, gav vi alle fire hinanden hånden og sagde: ”Lad den bedste mand vinde.” Da mit navn blev råbt op, og jeg så det på storskærmen, måtte jeg læse det to gange, før jeg troede på det. Det betyder selvfølgelig også meget, at jeg har vundet Arbejdsmiljøprisen, for det viser, at jeg ved, hvordan jeg skal passe på mig selv.

Jesper Kragelund Sørensen, DM-vinder
Tagdækkeren Jesper vinder DM i Skills og får overrakt bevis af statsminister Mette Frederiksen

I tagdækkerkonkurrencen deltog også Stefan Fogt Stærmose fra Learnmark Tech, som gav alt, hvad han havde i sig under hele konkurrencen!

Vinder for 2. gang

Det er fjerde gang, at Sørens Tagdækning A/S har en deltager med til DM i Skills, og det er anden gang, at en af hans lærlinge vinder den eftertragtede titel. Omkring 20 af Jesper Kragelund Sørensens kolleger var kørt til København for at støtte ham på konkurrencens sidste dag. Heriblandt var de tre øvrige Skills-deltagere og naturligvis tagdækker Søren Dam.

Jeg er en stolt mester – jeg kan ikke være andet! Og jeg er glad for, at vi er mange fra firmaet, der bakker ham op her i København i dag. Hos os er vi måske lidt utraditionelle, for vi sender sommetider vores lærlinge alene ud på en opgave. De må ringe hjem, så meget de vil, men jeg tror, de lærer rigtig meget af at stå på egne ben.

Søren Dam, tagdækkermester hos Sørens Tagdækning A/S
Jesper varmer tagpap med brænder

Vinder for 5. år i træk

Det er femte år i træk, at en tagdækker, der tager sine skoleforløb på Learnmark Tech, vinder DM i Skills, og det gør afdelingschef Kim Clausen stolt.

Først og fremmest er jeg stolt af Jesper, som har vundet DM i Skills for tagdækkerlærlinge. Det er fire særdeles dygtige Skills-deltagere, og konkurrencen har været tæt. Når lærlinge vinder DM i Skills er det samtidig en stor cadeau til den virksomhed, hvor de er i lære. Det er her, de lærer at planlægge deres arbejde og får rutinen, som de trækker på til DM i Skills. Jeg vil samtidig gerne takke skolens faglærere for at levere undervisning på et højt fagligt niveau.

Kim Clausen, afdelingschef Learnmark Horsens
Billede af tagdækkerelever og lærere til DM i Skills

Respekt for godt håndværk og stærk vilje

Kim Clausen har fulgt konkurrencedeltagerne tæt til DM i Skills, og han har stor respekt for alle Learnmark Techs deltagere, og det de har præsteret i konkurrencen.

Jeg er imponeret af det arbejde, som vores deltagere har leveret de seneste tre dage – det er en kraftpræstation, som man kun kan have stor respekt for. Alle deltagerne har ydet deres allerbedste og viljen til og stoltheden ved at vise, hvad godt håndværk er, har båret dem frem, når de efter mange timers arbejde har knoklet videre.

Kim Clausen, afdelingschef Learnmark Tech
Jesper ved sin attrap