To kommende EUX-elever glæder sig til august

28. marts 2021

Først i august 2021 starter mange nye elever på deres ungdomsuddannelse på Learnmark Horsens. Heraf går omkring 68 af eleverne på grundforløb 1 på EUX-Tech.

To af de nye elever er Tobias Balle Trane og Mie Grabow. De går i dag i 10. klasse på efterskole og har første skoledag på Learnmark Horsens torsdag den 12. august 2021. 

Fra EUX-Tech til arkitekt

 16-årige Mie Grabow drømmer om at blive arkitekt. Opfyldelsen af den drøm kickstarter hun med at uddanne sig til EUX-tømrer.

Hvorfor har du valgt EUX?

Jeg tror, det er en fordel for mig at være uddannet tømrer, inden jeg starter på Arkitektskolen.  Og med en uddannelse som EUX-tømrer er jeg på fire år både uddannet tømrer og har fag, der giver mig adgang til at læse videre. 

Hvorfor passer EUX godt til dig?

Jeg synes, det er fedt at arbejde i værkstederne med praktisk arbejde og så få gymnasiefagene ved siden af. Jeg glæder mig også til jeg skal have en læreplads – det bliver en fed måde at lære nyt på. 

Hvad er du spændt på i forhold til at starte til august?

Jeg er mest spændt på at se, hvor mange piger der er på holdet.

Mie Grabow på sit værelse Mie Grabow glæder sig, til hun skal starte på EUX-Tech til august.

Mange muligheder med EUX

Tobias Balle Trane er 16 år, og han synes, det lyder spændende, at han skal gå på to skoler: Learnmark Tech og Learnmark Gymnasium HTX. 

Hvorfor har du valgt EUX?

Jeg har valgt EUX-Tech, fordi jeg i lang tid har tænkt på, at tømreruddannelsen er lige noget for mig. Jeg vil også gerne have en studentereksamen, og de to ønsker kan jeg kombinere på EUX. Jeg kender også nogle, der allerede går på EUX, som synes, det er godt. 

Hvorfor passer EUX godt til dig?

Jeg ved endnu ikke, om jeg en dag vil læse videre. Derfor er EUX god til mig, fordi jeg både kan arbejde som tømrer, når jeg er færdigudlært eller søge ind på en videregående uddannelse. 

Hvad er du spændt på i forhold til at starte til august?

Jeg er spændt på at møde mine klassekammerater. Jeg har altid gået i en god klasse, så det håber jeg også, at jeg får på EUX!