Tømrer ansætter KUU-elev som lærling

12. juni 2017

Da Claus Petersen, byggeleder hos Hansen & Iversen Tømrer- Snedkerforretning ApS, havde KUU-elev Michael Laursen i erhvervstræning, kontaktede han skolen for at høre, om der var flere af hans type på uddannelsen. Han ville nemlig gerne ansætte dem. 

Byggeleder Claus Petersen fra Hansen & Iversen Tømrer- Snedkerforretning ApS har kun ros til 19-årige Michael Laursen. Han skulle gennem erhvervstræning i virksomheden afklares om uddannelsesvalg og lære at begå sig på en arbejdsplads. Det gik så godt, at Michael Laursen starter i tømrerlære i virksomheden få uger efter han dimitterer fra Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) i Horsens, Hedensted, Skanderborg og Odder. 

”Vi har i hele forløbet fokuseret på Michaels kvaliteter og på at give ham nogle gode oplevelser. Han er praktisk dygtig, arbejdsom, mødestabil, hjælpsom og kan tænke selv, og jeg glæder mig, til han starter i lære. Her skal han følges med en tømrersvend, hvor han skal lære alt det grundlæggende og hjælpe til, hvor han kan,” fortæller Claus Petersen. 

Praktisk erfaring styrker selvtilliden

Michael Laursen skal arbejde et halvt år i virksomheden, inden han tager grundforløbet til tømrer på Learnmark Tech. 

”Jeg tror, det er godt, at Michael får mulighed for at arbejde 37 timer og være træt, når han kommer hjem. Han skal have en masse erfaring, før han kommer på skole. Vi skal nok lære ham alt det praktiske, som kan være med til at styrke hans selvtillid. På den måde er han godt rustet, når han starter på skolen til januar,” understreger byggelederen, som opfordrer andre virksomheder til at tage KUU-elever i erhvervstræning, fordi det både styrker virksomheden og de unge.