Tre iværksætterspirer fra HHX vil indtage USA

17. december 2020

Tre 1. g elever fra HHX har sammen startet den bæredygtige engrosvirksomhed Sudewo, som sigter efter at slå igennem i USA. I iværksætterfællesskabet StartUp på Learnmark Gymnasium HHX og HTX får de sparring og støtte til at nå deres mål.

Søren Buchreitz, Stefán Knudsen og Anton Gissel går i klasse sammen i 1. g på HHX, hvor de har innovation som studieretningsfag. Egentlig var Søren godt i gang med at starte sin egen virksomhed, men da drengene lærte hinanden at kende, fik de sammen en endnu bedre forretningsidé og blev enige om at lave en fælles virksomhed i stedet for. Virksomheden hedder Sudewo, og det står for Sustainable developed world. De vil gennem en hjemmeside sælge bæredygtige livsstilsprodukter som fx vitaminpiller, proteinpulver og olier til kunder i USA.

Da Stefán og Anton kom og sagde, at de gerne ville lave en virksomhed sammen med mig, blev vi enige om, at det skulle være noget bæredygtigt, så vi kan stå inde for det, vi sælger. Så begyndte vi ellers bare at brainstorme, og nu er vi nået frem til de bæredygtige livsstilsprodukter og virksomhedsnavnet Sudewo.

Søren Buchreitz, HHX-elev
Portræt af Søren Buchreitz

StartUp er en stor hjælp

De ambitiøse iværksættere fandt hurtigt ud af, at det kræver et stort arbejde og en stor viden om iværksætteri at skabe en virksomhed, der kan klare sig på det internationale marked. En dag opdagede Stefán, at Learnmarks Gymnasiums iværksætterfællesskab StartUp åbnede for nye medlemmer, og drengene meldte sig til uden at tøve.

Jeg så et opslag om StartUp på Lectio, hvor man kunne få sparring og ny viden, om, hvordan man opretter en virksomhed, og så tænkte jeg bare, at det var skræddersyet til os og alle med samme vision for iværksætteri.

Stefán Knudsen, HHX-elev
Portræt af Stefán Knudsen

Til StartUp møder man andre iværksættere, der kommer fra hele skolen, og vi har lærere, som virkelig brænder for det, er til rådighed, og som vi kan skrive til, hvis vi har brug for hjælp. Det giver en stor tryghed, nu når vi er så nye i det, så det er rigtig fedt.

Anton Gissel, HHX-elev
Portræt af Anton Gissel

Vi har jo rigtig mange spørgsmål til alt fra skat til registrering i udlandet, og det er rigtig fedt at kunne spørge voksne om hjælp, som ved rigtig meget om det – i stedet for at skulle søge på nettet.

Søren Buchreitz, HHX-elev
Portræt af Søren Buchreitz

Klar rollefordeling og godt teamwork

Selvom de tre ejere og hjerner bag Sudewo kun har kendt hinanden i ca. et halvt år, så er de allerede rigtig gode til at arbejde sammen. De har også fra starten uddelegeret opgaverne tydeligt i mellem sig. Søren Buchreitz står for administration og ejer 40 % af virksomheden, Stefán Knudsen er ansvarlig for product seeking og ejer 30 % af virksomheden, mens Anton Gissel står for marketing og markedsføring og ejer 30% af virksomheden. De har alle en fælles passion for salg, og det er dét, de ser som deres største styrke.

I begyndelsen, da jeg arbejdede på den første virksomhed, tænkte jeg, at jeg helst ville arbejde alene, fordi det er sjældent, at man møder nogle, der er lige så ambitiøse som en selv i den her alder. Men vi er alle enige om, at hvis vi gerne vil noget, så skal vi også i gang tidligt, så derfor er det fedt, at vi kan arbejde sammen. Det kan sagtens være, at det fejler, men så er vi en masse erfaringer rigere.

Søren Buchreitz, HHX-elev
Portræt af Søren Buchreitz

Det, vi er grebet af, er især afsætningen og salget af produkterne. Inden vi mødte hinanden havde vi ikke en fælles passion for produktet, men vi er alle utrolig grebet af at sælge, og så er det jo fedt at møde andre med samme drive, som man kan gøre det med.

Anton Gissel, HHX-elev
Portræt af Anton Gissel

Snart klar til at gå i luften

Hjemmesiden er tæt på at være færdig, mange af produkterne er fundet og marketingstrategien er ved at blive gennemtænk. Der mangler dog en virksomhedsregistrering, før hjemmesiden kan lanceres på det amerikanske marked.

Vi er desværre ikke registreret som I/S-selskab endnu, men det er lige om hjørnet. Men når registreringen er i hus, så er det ellers bare at få det sidste færdigt, så vi kan komme i luften med webshoppen og komme i gang med at annoncere på Instagram, Facebook, Snapchat, mail og så videre.

Søren Buchreitz, HHX-elev
Portræt af Søren Buchreitz