Udlært hos Pandora i London

21. februar 2018

Anna-Victoria Nygaard Petersen er tidligere elev fra Learnmark Business. Hun startede på HG-Business i 2011 og var elev i to år hos Pandora i London. Anna-Victoria ville gerne have fag inden for salg og erhvervsøkonomi, og derfor valgte hun Learnmark Business. Læs om hendes oplevelser i London, og hvordan hun lærte at stå på egne ben i England.


Hvordan var det dit praktikforløb?

Jeg var 19 år, da jeg flyttede til London, og det var første gang, jeg flyttede fra mine forældre. Det er helt vildt at tænke tilbage på – at jeg stod helt på egne ben i et andet land. Det vigtigste for mig var, at jeg fik lavet mig en rutine og langsomt blev mere tryg ved det hele. Jeg har altid været dygtig til engelsk, så jeg syntes, det var fedt at skulle tale engelsk hele tiden!

Jeg mødte mange andre unge mennesker i London, som var i samme situation som mig: på egne ben og kendte ikke nogen i England. Vi fik et rigtig godt sammenhold og holdt blandt andet også jul sammen. På min 21-års fødselsdag i London mødte jeg på arbejde til balloner, kage og gaver.


Hvad var dine arbejdsopgaver hos Pandora?

Jeg skulle betjene kunderne i butikken og lave status. Med tiden fik jeg også ansvaret for at oplære nye butiksassistenter. Det var rart at få mere ansvar og gøre mere for butikken. Det var fedt at få lov til at afprøve nogle af de salgsteknikker, som jeg havde lært på skolen.

Efter 8 måneder hos Pandora aftalte jeg med områdechefen, at jeg skulle rejse rundt til forskellige butikker i London for at jeg kunne prøve at arbejde med forskellige kundesegmenter. Det var sjovt at prøve de forskellige teknikker af, fx med kunder der tjener lidt flere penge, eller turister på Oxford Street.

Gode råd til dig, der skal i praktik

Det kan godt være skræmmende at starte et nyt sted, så det er en god ide at få lavet sig en rutine og så bare tage tingene dag for dag.

Sidst men ikke mindst: Du kan ikke stille for mange spørgsmål! Det er kun positivt, hvis du stiller mange spørgsmål og viser interesse. Du kan lære en masse ved at spørge, og det er en god måde at gøre opmærksom på dig selv, da du viser, at du er engageret i dit arbejde.

Anna-Victoria_London_21år_ny.jpg
Anna-Victoria_London (3)_ny.jpg
Anna-Victoria_London (2).jpg
Anna-Victoria_London (1)_ny.jpg