Velkommen til 1067 nye elever

Først i august har Learnmark Horsens budt 1067 nye elever velkommen. Særligt på Learnmark Tech og Learnmark Gymnasium HHX og HTX er der en stigning i antallet af elever.

08. august 2016

Først i august har Learnmark Horsens budt 1067 nye elever velkommen.  Særligt på Learnmark Tech og Learnmark Gymnasium HHX og HTX er der en stigning i antallet af elever. 

Antallet af unge, der starter på en teknisk erhvervsuddannelse til fx industritekniker og elektriker, er steget mærkbart fra 2015 til 2016. Det samme gælder unge, der ønsker at blive student fra Learnmark Gymnasium HHX og HTX, og det samlede antal nye elever på Learnmark Horsens er følge direktør Niels Yde meget tilfredsstillende. 

"Det er altid spændende at tage hul på et nyt skoleår, og jeg er glad for, at vi i år byder 1067 nye elever velkommen til Learnmark Horsens.  Derudover kommer omkring 1200 elever, som fortsætter deres uddannelse hos os, og et stort antal kursister på efteruddannelse," siger Niels Yde.  

Flere vælger uddannelser inden for teknologi

Flere unge og voksne har søgt ind på teknologiuddannelserne på Learnmark Tech, og ifølge Kim Clausen, afdelingschef på Learnmark Tech, kan der være flere årsager til dette. De lokale virksomheder inden for metalindustrien har i samarbejde med Learnmark Tech det seneste år besøgt adskillige folkeskoleklasser for at fortælle om uddannelsen til bl.a. industritekniker, og det store arbejde ser nu ud til at have båret frugt. 

"Virksomhederne har også inviteret eleverne ind på værkstederne for at give dem en større forståelse for arbejdet - og at fagene i dag arbejder med avanceret robotteknologi og slet ikke er så sorte, som de var en gang," understreger Kim Clausen. 

Derudover har metalvirksomhederne i Horsens og omegn været gode til at sætte fokus på manglen på uddannede industriteknikere i den offentlige debat, og det kan have tiltrukket flere voksne, der ønsker en faglært uddannelse. 

Stor interesse for psykologi på Learnmark Gymnasium HHX

På Learnmark Gymnasium HHX og HTX har rektor Sune Agger budt 338 nye elever velkommen i august 2016. Det er en stigning på 20 elever i forhold til samme tidspunkt sidste år. Stigningen er størst på HHX, hvor antallet af klasser er steget fra otte til ni klasser, og studieretningen, der kombinerer psykologi og markedsføring, har i år været særligt populær. 

"Vi har for første gang to klasser på studieretningen Psykologi og markedsføring, og jeg hører fra eleverne, at de synes, den kombination er særligt god, når man drømmer om at arbejde med salg og markedsføring. Derudover tror jeg, at stigningen på vores gymnasium skyldes et godt studie- og ungdomsmiljø med omkring 1000 unge under samme tag, og vi ser dagligt, hvordan vores elever og undervisere drager nytte af synergierne mellem HHX´s merkantile og HTX´s tekniske DNA," siger Sune Agger.

Første skoledag på Learnmark Gymnasium HHX og HTX Første skoledag på Learnmark Gymnasium HHX og HTX