Vellykket forretningsmiddag for iværksættere på HHX

13. december 2019

2.g-eleverne med innovation som studieretningsfag inviterede i november erfarne iværksættere til forretningsmiddag. Målet med aftenen var at skabe netværk, og at HHX-eleverne kunne trække på iværksætternes erfaringer med at starte egen virksomhed. 

HHX-eleverne var suveræne værter, og de havde forberedt en lækker menu, som blev serveret ved flot dækkede borde. Christian Oxholm og Julie Lykkeberg Schwartz Pedersen havde været spændte på aftenen, hvor de også skulle præsentere deres gæster for hinanden i en kort pitch.

I forretningsmiddagen deltog en del af vores tidligere elever, som i dag er iværksættere - en god oplevelse!

Det var spændende at høre iværksætternes historier. Jeg var lidt nervøs i starten, men blev hurtigt rolig, fordi snakken gik godt ved bordet.

Christian Oxholm, HHX-elev

En af vores iværksættere var Frederik Simonsen, som blev student fra HHX for nogle år siden. Han havde også innovation som studieretningsfag, så han kunne nemt sætte sig ind i vores situation til forretningsmiddagen.

Julie Lykkeberg Schwartz Pedersen, HHX-elev

En af vores gæster har været med PIU i München, hvor han arbejdede næsten to år. Det inspirerede mig til måske også at tage med PIU til Sydtyskland, jeg vil nemlig gerne uddanne mig inden for salg af biler.

Christian Oxholm, HHX-elev

En af iværksætterne ved vores bord fortalte om, hvordan dårlige idéer kan blive til gode idéer. Vi starter alle et sted, og man skal som iværksætter så meget igennem for at komme frem til den gode idé.

Julie Lykkeberg Schwartz Pedersen, HHX-elev

Iværksætterne fortalte blandt andet, at penge ikke er alt, men at det er erfaringerne, man får undervejs, og når man kan se sin virksomhed vokse op, der tæller.

Christian Oxholm, HHX-elev

Iværksætterne fortalte deres egne historier om, hvordan de er kommet fra den første idé til der, hvor de er i dag. Det var meget spændende at høre.

Julie Lykkeberg Schwartz Pedersen, HHX-elev

Jeg drømmer om en dag at starte min egen butik, men først skal jeg have et sabbatår efter HHX, og så vil jeg måske læse online marketing, inden jeg bliver iværksætter.

Julie Lykkeberg Schwartz Pedersen, HHX-elev

Fra HHX til indehaver af digitalt bureau

For 5 år siden gik Frederik Reenberg Simonsen på HHX. Her havde han studieretningsfaget innovation, og det var ham, der inviterede erhvervsdrivende på forretningsmiddag. I november var inviteret som gæst til forretningsmiddag på det gymnasium, hvor han blev student fra. I dag driver han sammen med en gymnasiekammerat firmaet WebMovers, et Google-bureau, der blandt andet laver Google Ads, SEO og hjemmesider.

Da jeg selv gik på HHX, var meget jeg fascineret af iværksætteri, og jeg nød virkelig at høre om vores gæsters erfaringer. Det var sjovt nu at sidde på den anden side af bordet, og jeg kunne 100% spejle mig i eleverne, da det er få år siden, jeg sad i deres stol.

Frederik Reenberg Simonsen, partner i WebMovers
Illustration: Sorte citationstegn

Jeg husker tydeligt i 2.g, hvor vi alle ville starte en virksomhed - men hvad skulle vi dog gå i gang med? Så derfor nød jeg at give ud af gode råd, erfaringer og min hverdag. Man behøver nemlig ikke altid opfinde den dybe tallerken. Jeg deltager helt sikkert igen til næste år!

Frederik Reenberg Simonsen, partner i WebMovers

Inspiration fra iværksætter med erfaring

I 2017 blev Markus Høj Jakobsen student fra Learnmark Gymnasium HHX. Her havde han innovation som studieretningsfag og var en del af iværksættermiljøet StartUp, hvor han blandt andet startede Juelsminde Campingvognudlejning. I dag er han ved at uddanne sig til ejendomsmægler.

Først og fremmest skal eleverne have stor ros for deres engagement og tiltro til hinanden for at kunne stable et så fint arrangement på benene!

Markus Høj Jakobsen, iværksætter

Til forretningsmiddagen mødte jeg sultne elever, ikke kun efter den lækre 3-retters menu, men også sultne efter at kunne få sat ord på en række af de problemstillinger og frustrationer, de har mødt på deres vej igennem deres eget projekt i iværksætterkonkurrencen Company Program.

Markus Høj Jakobsen, iværksætter

Det var ekstremt spændende at sidde på den anden side af bordet! Alt var relaterbart, hvor jeg kunne se tilbage på min egen tid i 2. g. Jeg kan specielt huske timerne op til middagen, hvor vi løb rundt i køkkenet som forvirrede kyllinger, fordi den der bøf bare ikke gad at blive færdig og kom tilbage med sved på panden og pletter på skjorten. Eleverne gjorde sig utrolig umage med at være imødekommende og være den gode vært. Stor ros herfra!

Markus Høj Jakobsen, iværksætter

Det var også en fornøjelse at kunne tage stilling til elevernes konkrete situation og stille "de trælse" spørgsmål vedrørende deres virksomheder. Det gav stof til eftertanke hos eleverne, hvilket jeg synes var super fedt!

Markus Høj Jakobsen, iværksætter

Hovedformålet med forretningsmiddagen var at få fortalt vores iværksætterhistorier, men jeg var egentlig mere interesseret i at høre deres version af mødet med iværksætteri, og derefter at gøre deres situation realiserbar. På den måde kunne vi koble vores erfaringer sammen og hjælpe dem videre.

Markus Høj Jakobsen, iværksætter