Vinderne af grønt tag-konkurrencen kåret

20. november 2020

Det var nogle intense dage, da tagdækkereleverne fra hovedforløb 4 konkurrerede i grønt tag-konkurrencen. Rasmus fra Hetag Nordjysk Tag A/S og Jesper fra Sørens Tagdækning A/S endte med at løbe med sejren.

Normalt forbinder man ikke nødvendigvis tagdækkere med nogle, der har grønne fingre, men det viste tagdækkereleverne på hovedforløb 4, at de i den grad har. De dystede i grønt tag-konkurrencen, hvor de skulle lægge to lag tagpap på et tag med 25 graders hældning, og derefter skulle de lægge Sedum fra Nature Impact på taget. Vinderne blev Rasmus fra Hetag Nordjysk Tag A/S og Jesper fra Sørens Tagdækning A/S. De var det makkerpar, der lavede den bedste udførelse og havde den bedste idé til udformning af motiv.

Jeg havde aldrig prøvet at lægge Sedum-tag før, men det var faktisk meget lige til. Jeg synes, vi lykkes med at lave et fint mønster og nogle skarpe kanter, der passede sammen. Rasmus og jeg arbejder altid sammen, når vi er på skole, så vi kender hinandens teknikker og måder at arbejde på, og så er vi lige perfektionistiske.

Jesper, tagdækkerelev

Spændende forløb

Konkurrencen løb fra mandag til fredag. I den periode lagde eleverne to lag tagpap, tegnede målfaste skitser til deres mønster, hørte oplæg om Sedum ved Anne Mette Weng fra Nature Impact og til sidst lagde de Sedum på attrapperne. Den ene halvdel af vindergruppen, Jesper, synes det var et spændende forløb og er blevet meget klogere på det grønne tag.

For mig var det ikke så afgørende, at vi vandt. Jeg synes bare, at forløbet var spændende og er glad for at have lært noget nyt. Jeg kunne godt se mig selv lægge mere Sedum-tag, det er en god, bæredygtig idé, og så er det også pænt.

Jesper, tagdækkerelev