Voksenelev på EUX-Business: Det var en svær, men rigtig beslutning at tage en uddannelse

23. april 2020

Lone Christensen er EUX-Business voksenelev på Learnmark Business. Det var ikke en nem beslutning at opsige sit job og begynde på en uddannelse, men hun har ikke fortrudt, at hun tog chancen.

I dag går 33-årige Lone Christensen på allersidste del af EUX-Business. Til sommer bliver hun student og får den studentereksamen, hun skal bruge for at komme på universitetet og læse erhvervsøkonomi. I de sidste to år på Learnmark Business har hun lært om alt fra psykologi og erhvervsøkonomi til dansk og matematik.

Jeg har været rigtig glad for at tage uddannelsen. Jeg kan klart anbefale det. Det er gået sindssygt stærkt, og jeg har lært utrolig meget. Jeg føler, at jeg er blevet meget klogere og bedre til at samarbejde. Jeg fortryder ikke et sekund, at jeg tog springet og uddannelsen.

Lone Christensen, EUX-elev, Learnmark Business

Stort ansvar – sikkert valg

Som 30-årig arbejdede Lone Christensen som ufaglært i en webshop. Hun begynde at interessere sig for virksomhedsudvikling og -økonomi, men uden en studentereksamen kunne drømmen om at læse erhvervsøkonomi på universitetet ikke realiseres.

Lone Christensen har to små børn på 5 og 6 år, og tanken om at skulle forsørge dem på en SU-løn var med til at afholde hende fra at begynde på en videregående uddannelse.

Først søgte jeg efter uddannelser på Google, men det var svært at finde rundt i alle informationerne, og jeg havde ikke lyst til at tage en treårig gymnasial uddannelse. Jeg kontaktede derfor en studievejleder, som forklarede mig om EUX-Business. Jeg blev fuldstændig solgt. EUX’en er både en praktisk og faglig uddannelse, som giver mig muligheder for både at få en erhvervsuddannelse og en studenterhue, så jeg kan læse videre. Jeg føler, at jeg er bedre sikret på den her måde. Sikkerhed er vigtigt for mig, fordi jeg har den alder, jeg har. Som mor til to små børn er det specielt vigtigt at sikre fremtiden, så man ikke spilder to år.

Lone Christensen, EUX-elev, Learnmark Business

Frygtede at blive den eneste voksne i klassen

Inden skolestart så Lone Christensen frem til undervisningen, men hun frygtede, hvordan det sociale miljø ville være. Hun forventede, at hun ville være klassens alderspræsident og var usikker på, om hun ville få nye venner. Der var dog ingen grund til bekymring, flere af klassekammeraterne var også over 25 år.

Den største bekymring var at sidde i en klasse kun med 16-årige. Men sådan er det ikke gået – der er flere på min egen alder, og jeg har sågar fået en bedste veninde. Vi har gået i klasse sammen de seneste to år, og hun er også over 25.

Lone Christensen, EUX-elev, Learnmark Business

Universitetet er næste skridt

Til juni får Lone Christensen studenterhuen på af sin far. Han er meget stolt af sin datter, som bliver den første i familien med en gymnasial uddannelse.

Det bliver megafedt at være færdig. Jeg er meget stolt af, at jeg har haft rygraden til at gennemføre. Det er et kæmpe skulderklap til mig selv. Jeg har ikke kunnet få hjælp af familien, så jeg har vist, at jeg kunne klare det selv. Jeg føler mig rigtig klar til at begynde på universitetet – det er jo det, der har været mit mål hele tiden. Jeg er dog lidt i venteposition pt, fordi optagelsen til erhvervsøkonomi er udskudt grundet COVID-19. Jeg slår koldt vand i blodet og søger ind, når jeg kan.

Lone Christensen, EUX-elev, Learnmark Business