Learnmark Gymnasium HTX

Vil du udfordres på et højt fagligt niveau inden for naturvidenskab, teknologi og IT? Så er HTX det oplagte valg!

Hvilke fag har man på HTX, og hvordan er studielivet på Learnmark Gymnasium HTX?

Få svar på de mest generelle spørgsmål om HTX, og bliv klogere på, om HTX er den rigtige ungdomsuddannelse for dig. Du kan fx læse om hvilke fag du har på HTX, de forskellige studieretninger og adgangskravene til HTX.

 • Hvad er HTX?

  HTX er en gymnasial uddannelse, som varer 3 år. På HTX får du både undervisning i almene fag og fag med fokus på science, IT, kommunikation, design og teknologi. Med en færdiggjort HTX-uddannelse er du kvalificeret til at søge ind på en videregående uddannelse.

  Læs mere om Learnmark Gymnasium HTX her

 • Hvad er forskellen på HHX, HTX og STX?

  HHX, HTX og STX er alle 3-årige gymnasiale uddannelser, hvor du efter endt uddannelse kan søge om optagelse på en videregående uddannelse. De tre gymnasiale uddannelser har mange af de samme fag, men adskiller sig fra hinanden ved at have et særligt fokus på nogle specifikke fag. (Kilde: ug.dk)

  På Learnmark Gymnasium HTX vil du blive udfordret på et højt fagligt niveau inden for science, IT, kommunikation, design og teknologi. Med udgangspunkt i konkrete problemstillinger idéudvikler du løsningsforslag, eksperimenterer dig frem til den bedste løsning, udvikler en prototype, og dokumenterer til sidst processen fra idé til færdigt produkt. Du vil afprøve teorien i værksteder, laboratorier, naturen eller i en virksomhed, som du sammen med dit team løser en konkret opgave for. Du kommer også selv til at prøve at finde teorien bag en teknologi eller et naturfænomen.

  Læs mere om fagene på Learnmark Gymnasium HTX her

 • Hvad er adgangskravene til HTX?

  Du kan søge om optagelse på HTX når du har afsluttet 9. eller 10. klasse. For at blive optaget på Learnmark Gymnasium HTX skal du være anset for uddannelsesparat i forhold til gymnasiale uddannelser.

  Læs mere om adgangskravene her

   

 • Hvilke fag har man på HTX?

  På HTX har du en række obligatoriske fag og valgfag, som du selv kan vælge efter interesse, drømme studie, og hvad der passer til dine karrieredrømme. På HTX får du nye fag, som du ikke har haft før, fx teknologi, digitalt design og udvikling og bioteknologi. Du har selv indflydelse på hvilke fag du får, når du vælger studieretning og valgfag.

  Læs mere om de forskellige fag på Learnmark Gymnasium HTX her

   

 • Hvilke studieretninger kan jeg få på HTX?

  På Learnmark Gymnasium HTX kan du sammensætte din uddannelse af en lang række fag og valgfag, så du får lige præcis den studentereksamen, der passer til dig. Du har mulighed for at vælge imellem 11 forskellige studieretninger inden for IT og kommunikation, science og teknologi og design.

  Du kan læse mere om de forskellige studieretninger og fag her

   

 • Hvad kan jeg blive med en HTX?

  Når du har færdiggjort din HTX-uddannelse kan du søge om optagelse på en videregående uddannelse. Uanset hvilke fag, du vælger, kan du søge direkte ind på de fleste videregående uddannelser. Når du vælger en studieretning, er der nogle oplagte videregående uddannelser, du kan søge ind på. Nogle mulige uddannelser kunne fx være civilingeniør, medievidenskab eller arkitekt.

  Læs mere om dine mange muligheder med en HTX-uddannelse her

   

 • Hvordan er studielivet på HTX?

  På Learnmark Gymnasium HTX er der mange forskellige aktiviteter, som giver dig mulighed for at få et spændende studieliv og møde en masse nye mennesker. Der er fx også fredagsbar og fester, filmaftener, iværksætter- og innovationsmiljø, Millionærklub, sportsturneringer og LAN-weekender sammen med dine venner. Du kan også gå på Sportscollege, deltage i Millionær klubben og blive en del af iværksættermiljøet Startup.

  Læs mere om studielivet på Learnmark Gymnasium HTX her

 • Kan jeg komme på studietur på HTX?

  På Learnmark Gymnasium HTX har du mange muligheder for at komme på studierejser, både i Danmark og i udlandet.
  I 1.g kommer du blandt andet på en teambuilding tur, og i 2.g har du mulighed for at komme til et engelsktalende land i Europa eller til USA.  På alle rejser, ture og ophold vil der være et fagligt indhold, som er afstemt i forhold til uddannelse og fag. Sociale arrangementer og tid til at styrke kammeratskabet blandt eleverne er også en vigtig del.

  Læs mere om studierejser på Learnmark Gymnasium HTX her

 • Hvad er Sportscollege?

  Sportscollege Horsens er et spændende tilbud til dig, der gerne vil udvikle dine idrætsfærdigheder i et unikt elitemiljø med topmoderne faciliteter samtidig med, at du tager en ungdomsuddannelse i Horsens. Ønsker du at gå på Sportscollege Horsens, samtidig med at du er elev på HTX, skal du vælge studieretningen, hvor du har fagene: Teknologi A og design B eller Kommunikation og IT A Design B.

  Læs mere om Sportscollege Horsens på Learnmark Gymnasium HTX her

 • Hvad er iværksættermiljøet Startup?

  Iværksættermiljøet Startup, er for dig, der godt kunne tænke sig at starte din egen virksomhed. Alle virksomheder i StartUp mødes en gang om måneden, hvor de får gode råd og vejledning fra mentorerne og de andre virksomheder. Derudover er der oplæg fra fx etablerede iværksættere, som kan give deres erfaringer videre, oplæg om at netværke med LinkedIn eller oplæg fra VIA University College om støttemuligheder for virksomheder, der fortsætter efter gymnasiet.

  Læs mere om Startup her

Har du flere spørgsmål om Learnmark Gymnasium HTX?
Kontakt en studievejleder, eller skriv til os på Facebook

Kontakt
Illustration: Spørgsmålstegn
chat-boxes

Brug for hjælp?

Brug for hjælp
Christina Kirk
M:+45 4212 7273E:ckir@learnmark.dk

Få hjælp og find svar på Facebook
pencil

Tilmelding

Få mere information om, hvordan du tilmelder dig Learnmark Gymnasium HTX.

Optagelse
mail

Hold dig opdateret

Learnmark Horsens sender jævnligt nyhedsbreve målrettet fx virksomheder, forældre, vejledere og undervisere.

Nyhedsbreve