ØKONOMIASSISTENT

Som økonomielev skal du være god til tal, omhyggelig og kunne lide at arbejde i et miljø, hvor der i perioder er meget travlhed. Du skal også have en forståelse af, hvordan en virksomhed fungerer, og du arbejder med blandt andet indtægter, udgifter, lønninger, debitor- og kreditorbogholderi og fakturering.

Jobbet foregår typisk foran en computer i længere tid ad gangen. IT vil være en del af stort set alle dine opgaver, så du skal have lyst til at dygtiggøre dig i forskellige IT-programmer.

Alle kontoruddannede skal kunne både skrive og tale korrekt dansk, og i nogle virksomheder skal du også kunne klare dig på andre sprog. Som økonomielev lærer du, hvordan økonomiske styrings- og analyseværktøjer fungerer i teorien, samtidigt med at du afprøver dem i praksis på din elevplads.

JOBMULIGHEDER

Alle virksomheder har økonomi- eller regnskabsafdelinger, men det er meget forskelligt, hvilke opgaver der er knyttet til økonomi i den enkelte virksomhed.

ARBEJDSOPGAVER

Det er meget forskelligt, hvilke opgaver der er i den enkelte virksomhed. I de mindre virksomheder vil du typisk komme til at arbejde med både regnskab, løn, skat og andre administrative opgaver, mens du i de større virksomheder ofte bliver specialist og arbejder som fx controller, hvor du arbejder med virksomhedens økonomistyring.

ADGANGSKRAV

ELEVPLADS / HOVEDFORLØB

Hovedforløbet varer to år, hvor du er elev i en virksomhed. De første tre måneder regnes som prøvetid, hvor du og den virksomhed, du er elev i, kan se hinanden an.

Skoleophold

På specialet er du på skoleophold i 8-11 uger. Indholdet på de fem første ugers skoleophold er obligatoriske. Herefter vælger du og virksomheden, hvilke valgfri specialefag du skal følge i de resterende uger. De valgfri specialefag sikrer, at du får en relevant profil i forhold til virksomheden og til dine fremtidsplaner.

ELEVLØN

Er du elev, skal dine løn- og ansættelsesforhold følge en af de overenskomster, som HK har indgået med arbejdsgiversiden. Det gælder også, selvom virksomhedens øvrige ansatte ikke følger overenskomsten. Det betyder, at du som elev har ret til fx pension, hvis du er over 20 år, og feriefridage.

Som afslutning på din uddannelse skal du skrive en fagprøve, hvor
du skal vise, hvad du har lært i din elevtid. Du skal formulere en
problemstilling, fastsætte mål, planlægge og aflevere opgaven,
inden du kan afslutte din uddannelse.

Illustration: Sorte citationstegn
chat-boxes

Brug for hjælp?

Brug for hjælp
Lars Henrik Poulsen
M:+45 4212 7231E:lhp@learnmark.dk

Få hjælp og find svar på Facebook
pencil

Tilmelding

Du kan søge om optagelse på vores uddannelser på forskellige måder - få mere info her.

Optagelse
mail

Hold dig opdateret

Learnmark Horsens sender jævnligt nyhedsbreve målrettet fx virksomheder, forældre, vejledere og undervisere.

Nyhedsbreve
'