Adgangskrav

9. eller 10. klasse - start på grundforløb 1

Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, eller begynder du på erhvervsuddannelsen senest i august måned i det andet år efter du har afsluttet 9. eller 10. klasse, skal du begynde på grundforløb 1 (GF1). 

Du skal have bestået afgangsprøven fra 9. klasse + have mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. klasse eller fra 10. klasse eller en tilsvarende prøve

Adgangskravet om mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. klasse eller fra 10. klasse eller en tilsvarende prøve bortfalder, hvis du har en underskrevet uddannelsesaftale og vælger at starte direkte på GF2.

Opfylder du ikke adgangskravet om mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. klasse eller fra 10. klasse eller en tilsvarende prøve, kan du tilmelde dig forberedende forløb på fx Horsens HF og VUC. Kommer du fra 9. klasse, kan du søge ind på  Plus 10

Under 25 år - start på grundforløb 2

Er du under 25 år, og har du afsluttet 9. eller 10. klasse for mere end to år siden, skal du begynde din erhvervsuddannelse på grundforløb 2 (GF2). 

Når du starter din erhvervsuddannelse med GF2, skal du vælge den erhvervsuddannelse, du vil uddanne dig indenfor. 

Opfylder du ikke adgangskravet om mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve*, kan du tilmelde dig et EUD-forberedende forløb på Horsens HF og VUC.

* Fra august 2019 skal du have bestået afgangsprøven fra 9. klasse + have mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. klasse eller fra 10. klasse eller en tilsvarende prøve. Dette gælder for afgangsprøver aflagt i juni 2018 og frem.

Adgangskravet om mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. klasse eller fra 10. klasse eller en tilsvarende prøve bortfalder, hvis du har påbegyndt en uddannelsesaftale, inden du starter på GF2.

Du kan også starte på GF2, hvis du

  • tidligere har været optaget på GF1
  • har modtaget undervisning på en produktionsskole i mindst 1 år. Undervisningen på produktionsskolen skal have været rettet mod optagelse på en erhvervsuddannelse
  • gennemført 1 år af en gymnasial ungdomsuddannelse (HHX, HTX, STX eller HF)

Erhvervsuddannelse for voksne 25+

Du kan starte på en erhvervsuddannelse for voksne (EUV), hvis du

  • er fyldt 25 år
  • har afsluttet folkeskolen eller modtaget lignende undervisning
  • mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve.

Vil du gerne i gang med en erhvervsuddannelse, men du opfylder ikke adgangskravene? Så tilmeld dig det EUD-forberedende forløb på Horsens HF og VUC og bliv klar til den erhvervsuddannelse, du drømmer om!

På et ½ år får du dansk og matematik på G-niveau, der svarer til 9. klasse-niveau. Hvis du består, opfylder du adgangskravene til at komme ind på en erhvervsuddannelse.

Adgangskravet om mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. eller 10. klasse eller en tilsvarende prøve bortfalder, hvis du har en underskrevet uddannelsesaftale.

chat-boxes

Brug for hjælp?

Brug for hjælp
Lise Liin
M:4212 7327E:lil@learnmark.dk

Få hjælp og find svar på Facebook
pencil

Tilmelding

Du kan søge om optagelse på vores uddannelser på forskellige måder - få mere info her.

Optagelse
mail

Hold dig opdateret

Learnmark Horsens sender jævnligt nyhedsbreve målrettet fx virksomheder, forældre, vejledere og undervisere.

Nyhedsbreve
'