Bygningsstruktør

Bygningsstruktøren støber fundamenter og monterer bygningselementer i beton og er med til at bygge fx boliger, fabrikker og broer.

Du kan begynde på en erhvervsuddannelse på flere måder. Din start afhænger af din alder, uddannelsesbaggrund og om du har en praktikplads, før du starter.

Kommende studiestart på grundforløb 2 (GF2):

 • 10. august 2020 (gælder ikke bygningsmaler og mekaniker)
 • Januar 2021 - dato følger

 

Jeg var nervøs for at starte, fordi jeg er lidt ældre, men jeg er heldigvis ikke den eneste. Os der er lidt ældre, arbejder tit sammen. Vi arbejder måske lidt hurtigere og er lidt mere dedikerede, end de helt unge. Det, synes jeg, er rigtig godt, og så er lærerne også meget dygtige.

GF2-anlægsstruktørelev, Jakob Haulrich GF2-voksenelev har omsider fundet sin rette hylde

Jeg synes, det er en rigtig god skole. Der er nogle flotte faciliteter, gode lærer og et godt miljø. Jeg har altid lavet og spist meget mad og synes, det er spændende at læse om og eksperimentere med forskellige retter. På uddannelsen lærer jeg teorien bag maden, det er spændende - på en måde er det nu min hobby, jeg uddanner mig i.

GF2-ernæringsassistentelev, Anita Jakobsen Voksenelev gør hobby til sin levevej

Under 25 år - start på grundforløb 2

 

Er du under 25 år, og har du afsluttet 9. eller 10. klasse for over to år siden, skal du begynde din erhvervsuddannelse på grundforløb 2 (GF2). 
Hvis det er under to år siden, du har afsluttet grundskolen, har du også mulighed for at starte på grundforløb 1. (link til GF1)

Denne mulighed bortfalder, hvis du siden grundskolen har været optaget på GF1, modtaget 1 års undervisning på en produktionsskole, eller har gennemført 1 år af en gymnasial uddannelse (se herunder)

Når du starter din erhvervsuddannelse med GF2, skal du vælge den erhvervsuddannelse, du vil uddanne dig indenfor. Læs mere om uddannelserne på Learnmark Tech.

 

ADGANGSKRAV

Du skal have bestået afgangsprøven + have mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik til afgangsprøven i 9. eller fra 10. klasse eller en tilsvarende prøve. Dette gælder for afgangsprøver aflagt i juni 2018 og frem. Hvis din afgangsprøve er fra før juni 2018, gælder kun kravet om bestået matematik og dansk.

Adgangskravene  bortfalder, hvis du har en underskrevet uddannelsesaftale, inden du starter på GF2.

Opfylder du ikke adgangskravet om mindst 2,0 i gennemsnitskarakter i både dansk og matematik fra afgangsprøven eller fra 10. klasse eller en tilsvarende prøve*, kan du tilmelde dig et EUD-forberedende forløb på Horsens HF og VUC.

Du kan også starte på GF2, hvis du

 • tidligere har været optaget på GF1
 • har modtaget undervisning på en produktionsskole i mindst 1 år. Undervisningen på produktionsskolen skal have været rettet mod optagelse på en erhvervsuddannelse
 • har gennemført 1 år af en gymnasial ungdomsuddannelse (HHX, HTX, STX eller HF).

 

Indhold på grundforløb 2 (GF2)

På GF2 specialiserer du dig inden for den uddannelse, du har valgt. Her lærer du den nødvendige teori og det gode håndværk, så du er godt forberedt til hovedforløbet, hvor du skal i praktik.

GF2 varer 20 uger (½ år).

 • Teknologi, byggeri og transport

  På GF2 – teknologi, byggeri og transport arbejder du blandt andet med robotteknologi og lærer mere om bæredygtigt byggeri og innovation.

  Det hele handler om din fremtid og din karriere – måske som svend i en virksomhed, iværksætter eller studerende på fx ingeniøruddannelsen.

 • Fødevarer

  På GF2 – fødevarer arbejder du i faglige teams, hvor du lærer om fødevareproduktion, kvalitet, sundhed, hygiejne og det gode værtsskab.

  Du får teoretisk og praktisk viden om det veltilberedte måltid og den gode service, så du efter GF2 kan planlægge, tilberede og servere en god middag for dine gæster.

  Du lærer fagsproget og lærer at kommunikere med forskellige kundetyper og kolleger fra andre faggrupper.

 • Fag på grundforløb 2

  På GF2 har du fagrettet undervisning, som giver dig de faglige kompetencer, der kræves for at du kan fortsætte i hovedforløbet.

  På GF2 får du undervisning i grundfag som fx

  • fremmedsprog
  • matematik
  • dansk, hvis du ikke har afsluttet faget på E-niveau

   

  Dine fag afhænger af, hvilken uddannelse du har valgt.

chat-boxes

Brug for hjælp?

Brug for hjælp
Lise Liin
M:4212 7327E:lil@learnmark.dk

Få hjælp og find svar på Facebook
pencil

Tilmelding

Du kan søge om optagelse på vores uddannelser på forskellige måder - få mere info her.

Optagelse
mail

Hold dig opdateret

Learnmark Horsens sender jævnligt nyhedsbreve målrettet fx virksomheder, forældre, vejledere og undervisere.

Nyhedsbreve