Salgsassistent med speciale i convenience

Som salgsassistent med speciale i convenience skal du have lyst til at sælge og hjælpe kunder i butikken og lære, hvordan du håndterer fødevarer korrekt.

Du skal være udadvendt, møde op med godt humør og være god til at kommunikere med kunder og kolleger. Du skal kunne lide at arbejde i et dynamisk miljø, hvor der af og til kan være travlt, og du skal kunne omstille dig til at arbejde på forskellige tidspunkter. 

Arbejdet i butikken kræver god fysik, fordi du ofte står og går meget i løbet af en arbejdsdag. 

Drømmer du om at blive butikschef eller åbne din egen butik, kan convenienceuddannelsen være den rigtige for dig.

Jobmuligheder

Convenience er et speciale i detailhandelsuddannelsen, og du kan tage uddannelsen med eller uden profil. Vælger du profil, kan du vælge mellem disse brancher:

  • Kiosk / nærbutik
  • Dagligvarer
  • Bageriudsalg
  • Coffeebar.

Arbejdsopgaver

Dine arbejdsopgaver vil variere meget fra daglig kundekontakt, salg og eksponering af varer til planlægning og gennemførelse af salgsfremstød. Du skal modtage og præsentere varerne, og du har ansvaret for, at butikken fremstår indbydende og salgsklar. 

Arbejdet kan både være i en virtuel butik (e-shop) eller i en fysisk butik.

Fakta

Studiestart


12. august 2024 (grundforløb 1 og 2)

Adgangskrav

Du skal have bestået en af disse uddannelser:­

Varighed

Afhænger af din alder, når du starter, og dit uddannelsesvalg.

Økonomi

SU og elevløn

Tilmeld

Læs mere under Optagelse

Tilmeldingsfrist

Indtil studiestart

Læreplads/hovedforløb

Hovedforløbet varer to år, hvor du arbejder i din oplæringsvirksomhed og er på 9–13 ugers skoleophold inklusive den afsluttende fagprøve.

Skoleophold

De otte ugers skoleophold er bundne, hvor du får undervisning inden for convenience, koncept, salg, produktkendskab og butiksdrift, som passer til den profil, du har valgt. 

Indholdet i de resterende skoleuger vælger du sammen med din oplæringsvirksomhed.

Fagprøve

Som afslutning på din uddannelse skal du skrive en fagprøve, hvor du skal vise, hvad du har lært i din to-årige elevtid. Du skal formulere en problemstilling, fastsætte et mål samt planlægge og aflevere opgaven inden du kan afslutte din uddannelse.

Læs mere om, hvordan du søger en læreplads

 

Elevløn

Er du elev, skal dine løn- og ansættelsesforhold følge en af de overenskomster, som HK har indgået med arbejdsgiversiden. Det gælder også, selvom virksomhedens øvrige ansatte ikke følger overenskomsten. Det betyder, at du som elev har ret til fx pension, hvis du er over 20 år, og feriefridage.

Sådan søger du om optagelse