Advokatsekretær

En advokatsekretær arbejder tæt sammen med advokaten i forbindelse med juridiske sager.

Du har som advokatsekretær stort ansvar, og du skal arbejde selvstændigt med vigtige opgaver. Som advokatsekretær er det vigtigt, at du er struktureret, serviceminded og samtidig dygtig til at skrive, da du ofte skal skrive breve og andre dokumenter.

Arbejdet minder om almindeligt kontorarbejde, men kræver mere ansvar. 

Jobmuligheder

Advokatsekretærer er typisk ansat på advokatkontorer, men det kan også være i faglige organisationer og i store virksomheder eller fx i retsvæsenet.

Arbejdsopgaver

Det er meget forskelligt, hvilke juridiske opgaver det enkelte firma arbejder med. Det kan være alt lige fra ejendomshandler og arvesager til store internationale virksomhedsopkøb og fusioner. Nogle firmaer er specialiserede, mens andre har mange forskellige juridiske opgaver.

Fakta

Studiestart


12. august 2024 (grundforløb 1 og 2)

Adgangskrav

Du skal have bestået en af disse uddannelser:­

Varighed

Afhænger af din alder, når du starter, og dit uddannelsesvalg.

Økonomi

SU og elevløn

Tilmeld

Læs mere under Optagelse

Tilmeldingsfrist

Indtil studiestart

Læreplads/hovedforløb

Hovedforløbet varer to år, hvor du arbejder i din oplæringsvirksomhed og er på 11 ugers skoleforløb..

Skoleophold

På de 8 ugers skoleforløb arbejder du med obligatoriske emner som fx retssystemet, insolvensret, fast ejendom, personret, selskabsret, aftale- og køberet og lejeret. Sammen med din virksomhed vælger du valgfrie fag svarende til to uger, og den sidste uges skoleforløb bruger du på din afsluttende fagprøve.

Fagprøve

Som afslutning på din uddannelse skal du skrive en fagprøve, hvor du skal vise, hvad du har lært i din to-årige elevtid. Du skal formulere en problemstilling, fastsætte et mål samt planlægge og aflevere opgaven inden du kan afslutte din uddannelse.

Læs mere om, hvordan du søger en læreplads

Elevløn

Er du elev, skal dine løn- og ansættelsesforhold følge en af de overenskomster, som HK har indgået med arbejdsgiversiden. Det gælder også, selvom virksomhedens øvrige ansatte ikke følger overenskomsten. Det betyder, at du som elev har ret til fx pension, hvis du er over 20 år, og feriefridage.

Sådan søger du om optagelse