Kontorassistent i privat virksomhed

Hvis du ønsker at arbejde med fx regnskab, administration, planlægning af møder og opstilling af præsentationer, så kan jobbet som kontorassistent være noget for dig.

Som kontorassistent skal du kunne lide at have kontakt med fx kunder og leverandører, og du skal være glad for at servicere og hjælpe andre.

Jobbet foregår typisk foran en computer, og du bruger IT til stort set alle opgaver. Derfor skal du have lyst til hele tiden at dygtiggøre dig i forskellige IT-programmer. Du skal kunne både skrive og tale korrekt dansk, og i nogle virksomheder skal du også kunne klare dig på andre sprog.

 

Simon er kontorelev hos Lowell Danmark

Simon Hvilsom er kontorelev hos Lowell Danmark. Her har han i løbet af sin oplæringsperiode været igennem alle virksomhedens afdelinger og arbejder lige nu i det juridiske team.

"Det, jeg gør for at være en god elev, er, at aldrig at sige nej og tage i mod alle muligheder, jeg får."

Simon er kontorelev hos Lowell

Jobmuligheder

Alle virksomheder har administrative funktioner i større eller mindre omfang, så der findes kontoruddannede både i store produktionsvirksomheder, i handelsvirksomheder og hos fx ejendomsmæglere eller håndværksfirmaer.

Jeg søgte en læreplads her, fordi arbejdet både indeholder meget økonomi, og jeg har kontakt til mennesker. Indtil nu har jeg mest været i økonomiafdelingen, hvor min base vil være de næste to år, men det er meningen, at jeg også skal assistere i løn og kunne afløse i receptionen. Jeg synes, det er megafedt! Jeg elsker tal, og jeg elsker at arbejde med mennesker, så det er bare en god kombination!

Kathrine, kontorelev hos Schur

Arbejdsopgaver

Det er meget forskelligt, hvilke administrative opgaver der er i de enkelte virksomheder. Nogle steder arbejder du med mange forskellige administrative opgaver, mens du i andre virksomheder bliver specialiseret inden for fx HR, løn eller økonomi.

Maja er i lære hos Nordahl Andersen

Fakta

Studiestart


12. august 2024 (grundforløb 1 og 2)

Adgangskrav

Du skal have bestået en af disse uddannelser:­

Varighed

Afhænger af din alder, når du starter, og dit uddannelsesvalg.

Økonomi

SU og elevløn

Tilmeld

Læs mere under Optagelse

Tilmeldingsfrist

Indtil studiestart

Læreplads/hovedforløb

Hovedforløbet varer to år, hvor du er elev i en virksomhed. De første tre måneder regnes som prøvetid, hvor du og den virksomhed, du er elev i, kan se hinanden an.

Skoleophold

Du er elev i to år, og din elevtid veksler mellem undervisning og arbejdet som elev i en virksomhed. Du vil typisk skulle på skole i 7-11 uger inklusiv den afsluttende fagprøve. Skoleopholdene er målrettet specialet administration og indeholder 3 ugers obligatoriske specialefag i administrative planlægnings- og styringsværktøjer. Herudover vælger virksomhed og elev yderligere 3-7 ugers undervisning inden for disse emner:

  • Kommunikation
  • Præsentationsteknik
  • Regnskab og økonomi
  • It-værktøjer.

Fagprøve

Som afslutning på din uddannelse skal du skrive en fagprøve, hvor du skal vise, hvad du har lært i din to-årige elevtid. Du skal formulere en problemstilling, fastsætte et mål samt planlægge og aflevere opgaven inden du kan afslutte din uddannelse.

Læs mere om, hvordan du søger en læreplads

Efter to uger fik jeg mit eget skrivebord, og så sad jeg alene med mine egne opgaver. Min ’buddy’ har selvfølgelig været rigtig god, hvis jeg har haft brug for hjælp, men jeg har hurtigt fået meget ansvar. Det er den helt rigtige elevplads for mig. Jeg har både kundekontakten og sidder ikke bare bag en skærm og ordner regnskaber. Jeg er virkelig blevet kastet ud i det.

Emilie, kontorelev hos ID Design

Elevløn

Er du elev, skal dine løn- og ansættelsesforhold følge en af de overenskomster, som HK har indgået med arbejdsgiversiden. Det gælder også, selvom virksomhedens øvrige ansatte ikke følger overenskomsten. Det betyder, at du som elev har ret til fx pension, hvis du er over 20 år, og feriefridage.

Sådan søger du om optagelse