25. juni 2021

Borgmester til dimittender og EUX-studenter på Learnmark Business: ”Ha’ drømme og ambitioner for jeres liv og jeres levevej!”

Dimissionen blev et festligt punktum for et usædvanligt skoleforløb, da 144 dimittender og EUX-studenter på Learnmark Business fik overrakt deres eksamensbeviser fredag den 25. juni 2021. Borgmester Peter Sørensen gav dem i sin dimissionstale et par gode råd med på vejen.

Borgmester Peter Sørensen holder tale
Husk nu på, at I skal være stolte over det, I har nået. Uanset, om I skal have en elevplads, eller I har afsluttet jeres fagprøve, så har I kvalifikationer, der er brug for. I er og bliver eftertragtede og ombejlede – og det er naturligvis skønt at være. Men I skal fortsat være ærekære, ansvarsbevidste og ikke mindst ambitiøse. I skal stadig have drømme og ambitioner for jeres liv og levevej.

Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune

Det var den klare opfordring fra Horsens’ borgmester Peter Sørensen, da han holdt sommerens dimissionstale for 144 EUX-studenter, dimittender og deres familier på Learnmark Business. 


Husk at være unge og at nyde livet 

Dimissionen blev holdt i Insero-salen ved Forum Horsens. Her lyste de hvide studenterhuer om kap med de glade studenter, der var lettede over, at eksaminerne var veloverståede efter et helt særligt skoleforløb præget af corona-nedlukninger og alt for mange timer hjemme bag skærmen. 

Årets dimittender er ikke kun en corona-årgang. Peter Sørensen sagde i sin dimissionstale, at de også tilhører en generation, der vil blive efterspurgt og ombejlet. Den demografiske udvikling fortæller klart, at arbejdsstyrken igennem nogle år er faldet markant – og borgmesteren brugte et par tal til at illustrere sin pointe. I 1955 fødtes cirka 77.000 børn i Danmark, og mange af dem er nu på vej på pension. I år 2000 blev der født 61.000 børn.

Borgmester Peter Sørensen holder tale
De børn er på vej ud på arbejdsmarkedet i de kommende år. Så I er det råstof, samfundet får brug for – og der er virkelig brug for jer. Men I skal huske at give jer plads til at være unge. I skal huske at nyde livet – og I skal insistere på, at I godt kan træffe egne og kvalificerede valg.

Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune

Direktør: Vi er stolte af jer!

Direktør Niels Ydes velkomsttale til dimissionen supplerede borgmesterens pointe om at være ung.

Niels Yde, direktør
I har under corona-krisen bragt ofre, og I skal hver især være stolte af jeres indsats under pandemien. I har sat dele af jeres liv på pause, for at andre ikke skulle blive alvorligt syge. Det har på mange måder været et meningsfyldt offer, for I har gjort noget godt for andre. På Learnmark Horsens er vi så stolte af jer og jeres måde at agere på.

Niels Yde, direktør på Learnmark Horsens

Til dimissionen på Learnmark Business fejrede forældre og skolens medarbejdere både de unge og voksne, som nu er klar til at fortsætte i en elevplads inden for detail, handel eller kontor, og dem, der har bestået deres fagprøve og dermed er færdiguddannede kontorassistenter. 


Legater og fagprøvepris

Traditionen tro uddelte skolen også legater til elever, der både fagligt og socialt har gjort en ekstraordinær indsats. I år blev legaterne givet til: 

  • Fanebærerpris fra HK Sydjylland på 4.000 kr.: Line Roth, EUX-student.
    Legatet blev overrakt af Elsebeth Hansen, koordinator og faglig konsulent i HK Sydjylland
  • Løvbjerg Fondens legat på 3.000 kr.: Pernille Hammer Lahn, EUD-dimittend 

I forbindelse med sommerdimissionen uddeler Learnmark Business også årets fagprøvepris til en nyuddannet kontorelev, som har lavet en særlig god fagprøve. I år fik Kia Maria Krag Præsius Rindom, som er udlært hos Horsens Kommune fagprøveprisen, for en særdeles gennemarbejdet og fagligt velfunderet fagprøve. Her havde hun evalueret KMD Letbetaling.