28. marts 2021

Erhvervslivet søger unge, der er dygtige til sprog

Hvis du drømmer om at arbejde i en virksomhed, der handler og samarbejder med udlandet, så er det ifølge Per Bombolt, der er elevansvarlig i Bestseller, vigtigt, at du kan tale andre sprog end engelsk.

Per Bombolt, elevansvarlig i Bestseller
Du skal ikke mange steder hen i verden, så er de ikke gode til engelsk. Derfor er det vigtigt at kunne tale sælgernes modersmål. Man behøver ikke være verdensmester i sproget, når man starter hos os, det kommer helt af sig selv, når man hver dag kommunikerer på sproget både i tale og skrift.

Per Bombolt, elevansvarlig i Bestseller

Sproglige kompetencer foretrækkes

På Bestsellers kontorer i Brande, Århus og København uddanner de kontorelever inden for salg og indkøb, og da omkring en tredjedel af Bestsellers omsætning er i Tyskland, har de brug for elever, der er gode til tysk.

Når jeg ansætter elever, lægger jeg vægt på, at de har en uddannelse, der giver adgang til elevjobbet og personligheden - og så skader interesse for modeverdenen jo ikke. Vi ansætter både elever fra EUX og HHX. Det vigtigste er, at elev og Bestseller er et godt match, og at man har gode basiskompetencer inden for fx tysk, spansk, fransk eller kinesisk. Forståelse for landets kultur er også væsentlig.

Per Bombolt, elevansvarlig i Bestseller

Sprogsamarbejde med Learnmark Gymnasium HHX 

For at sætte mere fokus på, at erhvervslivet mangler unge med stærke sprogkundskaber, har Bestseller og Learnmark Gymnasium HHX indledet et samarbejde omkring sprog. 

Salg er mange ting

Som handelsassistent med speciale i salg B2B kommer man til at arbejde med mange forskellige kunder. Det kan fx være sælgere på et udenlandsk marked eller butikker eller en stor online kunde som Zalando.

Per Bombolt, elevansvarlig i Bestseller
Vi har også mange kundebesøg i vores egne showrooms. Salg kan gøres på mange måder. Vores elever kommer så vidt muligt igennem alle opgaver, men indholdet af arbejdsopgaverne varierer, alt efter hvilken afdeling man er tilknyttet.

Per Bombolt, elevansvarlig i Bestseller

Bestseller har mange leverandører i Kina, så drømmer man om at bruge sit kinesiske sprog i erhvervslivet, kan man fx søge en elevplads som indkøber. 

Ifølge Per Bomholt fortsætter omkring 75 procenter af deres elever i en ny stilling i Bestseller, når de er udlært. Hvilken stilling det bliver, afhænger blandt andet af den enkeltes ønsker og interesseområder.

 

Læs mere om lærepladser på Learnmark Business EUD & EUX