27. marts 2021

Fra ledig teatertekniker til nyuddannet lastbilchauffør på vej i job

Da corona i foråret 2020 lukkede landet, lukkede Jesper Hansens arbejdsplads også midlertidigt. Et seks ugers selvvalgt uddannelsesforløb, hvor han tog lastbilkørekort på Learnmark Efteruddannelse, åbnede nye muligheder for ham. Han er nu godt i gang med at søge job, og han har kontakt til flere vognmænd i forhold til sit første chaufførjob.

Jeg har de seneste 10 år været teatertekniker, hvor jeg har lavet lys, lyd og scene til teater- og musikforestillinger. Her kan det være en fordel at have stort kørekort, så jeg besluttede mig for at styrke mine kompetencer, mens jeg venter på, at verden igen åbner.

Jesper Hansen, nyuddannet lastbilchauffør

Han kan godt lide at prøve nyt, og han er fortrøstningsfuld i forhold til snart at finde et job som chauffør.

"Jeg er altid klar til at prøve noget nyt. Jeg kan godt lide at være ham, der kan lidt af det hele. Nu har jeg stort kørekort og glæder mig til at komme ud og få noget erfaring, siger Jesper Hansen.

Se alle kurser inden for transport på kursus.learnmark.dk

 

Mere attraktiv medarbejder

Jesper Hansen opfyldte alle krav til at få kørekortet betalt gennem seks ugers selvvalgt uddannelse. Og den uddannelse, han drømte om, var samtidig på den nationale positivliste, så det var en nem beslutning for ham.

Jeg vil bruge min tid på den mest fornuftige måde, så jeg fremover er mere værd på arbejdsmarkedet – og en mere attraktiv medarbejder. Det vigtigste for mig er, at selvom omstændighederne er svære, så er der mange muligheder. Det handler om at turde tage en chance i stedet for at fortabe sig i det, der ikke lykkes.

Jesper Hansen, nyuddannet lastbilchauffør

Efter Jesper Hansen havde erhvervet sig stort kørekort til forvogn bevilligede jobcentret ham ekstra fire uger, så han også fik kørekort til påhængsvogn.

Fakta om kørekort til lastbil 

Jesper Hansen har taget

  • stort kørekort til forvogn (kørekort C) – varighed 6 uger
  • kørekort til påhængsvogn (kørekort C/E) – varighed 4 uger

Se alle kurser inden for transport på kursus.learnmark.dk