19. april 2024

Tre elever på Langmarkskolen er Danmarks bedste

Eskild, Hjalte og Nicoline, som går i 8. S på Langmarkskolen, vandt fredag den 19. april 2024 den landsdækkende SkillsStafetten. Det er 3. gang i træk elever fra Horsens- og Hedensted-området vinder SkillsStafetten.

”Kom, så Langmark. Kom så, Langmark.” Heppekoret fra 8. S på Langmarkskolen var på plads, da deres klassekammerater Eskild Stig Nielsen, Hjalte Mainz Kjærgaard og Nicoline Rosendal Jespersen var et af de fire finalehold til SkillsStafetten 2024.

Og de vandt. Både æren og 10.000. kroner til klassekassen.

Se billeder fra finalen på Learnmark Techs Facebookside

Det er fedt at vinde, og det er jo mange penge, som vi kan bruge på mange forskellige oplevelser med klassen. Den sværeste opgave i det indledende heat var den, hvor vi skulle montere et dørhåndtag, og så den opgave i finalen, hvor vi skulle lave rispapirruller med fyld.

Eskild Stig Nielsen, Langmarkskolen

Hans makker Hjalte Mainz Kjærgaard var glad for, at de havde haft en øvedag på Learnmark Tech, inden de tog til Roskilde, så de havde trænet mange forskellige opgaver, som måske ville være en del af konkurrencen.

Det har både været sjovt og spændende at deltage i konkurrencerne, og vores træning på Tech har klart betydet, at vi havde en fornemmelse af, hvilke opgaver der kunne være, og hvordan vi bedst kunne løse dem.

Hjalte Mainz Kjærgaard, Langmarkskolen

For Nicoline Rosendal Jespersen har det gode samarbejde i gruppen været afgørende for deres podieplads.

Inden hver opgave aftalte vi, hvem der gjorde hvad, så vi ikke gik i vejen for hinanden. Og så hjalp det også meget, at vi havde vores klasse med. Når de heppede, så kunne vi arbejde lidt hurtigere.

Nicoline Rosendal Jespersen, Langmarkskolen

Praktisk håndelag, hurtighed og stærkt samarbejde

SkillsStafetten blev afholdt fredag den 19. april 2024 i forbindelse med DM i Skills, som i disse dage afholdes i Roskilde. Til SkillsStafetten løser eleverne opgaver, som tager afsæt i erhvervsuddannelserne, og de kræver både praktisk håndelag, hurtighed og ikke mindst et stærkt samarbejde.

I løbet af efteråret har 8. klasse-elever i hele landet konkurreret om at komme med til den eftertragtede finale i Roskilde med 24 deltagende hold. Fra Horsens Kommune deltog udover vinderskolen tre elever fra 8. G på Hulvej Privatskole, som kom på en velfortjent 3. plads og dermed vandt 3.000 kr. til klassekassen. Tre elever fra 8. A på Hovedgård Skole og tre elever fra 8. A på Hedensted Skole deltog også i konkurrencerne i Roskilde. De klarede sig også meget flot i det indledende heat, hvorfra to hold desværre kun kunne gå videre til den endelige finale.

I de indledende runder i Roskilde skulle eleverne blandt andet skifte en billygtepære, dække bord og samle en vandlås. I finalerunden samlede eleverne en skammel af træ, de samlede kobberrør, lagde et flisemønster, lavede forårsruller med rispapir og friske grøntsager og piskede æggehvider.

Det er 3. gang i træk elever fra enten Horsens Kommune eller Hedensted Kommune vinder SkillsStafetten. I 2023 vandt elever fra Bøgballe Friskole, og i 2022 vandt elever fra Brædstrup Skole.

Alle 8. klasse-elever Horsens Kommune og Hedensted Kommune har konkurreret om at komme med til finalen i Roskilde. De indledende konkurrencer er her er afholdt i et samarbejde mellem Bygholm Landbrugsskole, Social- og Sundhedsskolen i Horsens, Learnmark Tech, Learnmark Business, Ungdomscenter Horsens og UU Hedensted.