Tidligere HTX-elev har opnået sin drøm om at blive professionel computernørd

Emil Gydesen begyndte på Learnmark Gymnasium HTX i 2008 med en drøm om at komme til at arbejde med softwareudvikling. Drømmen er i dag gået i opfyldelse, han har en kandidat i datalogi og er selvstændig i sit eget softwareingeniørfirma Antero.

Interessen for computere har altid været stor, og derfor følte Emil Gydesen, at det var oplagt for ham at tage sin ungdomsuddannelse på Learnmark Gymnasium HTX. Det var første år, studieretningen Kommunikation/IT og Engelsk A blev udbudt, og Emil Gydesen var ikke i tvivl om, at det var den rigtige studieretning for ham.

Portrætbillede af Emil Gydesen
Jeg synes, at HTX var fantastisk. Udover fagene Kommunikation/IT og Engelsk, så havde jeg valgfaget matematik på A-niveau. Skolen var med til at støbe fundamentet i min viden om programmering, udvikling af apps og hjemmesider. Jeg havde også en rigtig god klasse socialt, blandt andet fordi mange andre havde samme interesse som jeg.

Tidligere HTX-elev, Emil Gydesen

Bachelor i Aalborg

Efter at have fået sin studentereksamen på Learnmark Gymnasium HTX blev Emil Gydesens ansøgning om optagelse på datalogistudiet på Aalborg Universitet accepteret. Han flyttede fra den lille landsby Sejet, som ligger 7 kilometer sydøst for Horsens, til postnummeret 9000 Aalborg.

Emil ligger på gulvet med en masse IT-udstyr
Der er flere andre universiteter, som udbyder en bachelor i datalogi, men jeg synes, at Aalborg Universitets måde at bygge uddannelsen op på passede bedst til mig. Der er meget projektarbejde i grupper og ikke lige så meget tung teoretisk undervisning og lange akademiske opgaver. Det er også en uddannelse, som er attraktiv for virksomhederne i branchen at rekruttere fra, fordi den er meget virkelighedsnær.

Tidligere HTX-elev, Emil Gydesen

Kandidat i Californien

Da Emil Gydesen var færdig med sin bachelor, fortsatte han uddannelsen med en kandidat, men ikke i Aalborg. Han tog 7. og 8. semester over 8.000 kilometer væk fra Danmark på et af de bedste IT-universiteter i verden, nemlig University of California, San Diego. Universitetet ligger i samme stat som Apple, Google og Facebook, som er giganter inden for software.

Emil står uden for universitetet i California
Jeg valgte University of California af to grunde. Den første var, at de har et samarbejde med EDU Danmark, som er en organisation, der hjælper studerende med at studere i udlandet. Den anden grund var, at det er et af de bedste IT-universiteter i verden, som kunne lære mig mere end på Aalborg Universitet – og så gjorde det heller ikke noget, at universitetet ligger i solrige Californien. Året betød rigtig meget, jeg fik gode kontakter, lærte utrolig meget, og en bonus var, at jeg mødte min kæreste, som læste på et andet universitet derovre.

Tidligere HTX-elev, Emil Gydesen

Søgte legat

Emil Gydesen søgte inden sit studieophold et legat fra Grethe og Henning Skov Jensens studielegat, som hvert år uddeles til elever fra Learnmark Horsens. Emil Gydesen var så heldig at modtage 50.000 kroner.

Emil står på en strand med et surfboard. Han har nissehue på
Rejselegatet betød alt, havde jeg ikke fået det, kunne jeg ikke komme afsted.

Tidligere HTX-elev, Emil Gydesen

Drømmen om at blive selvstændig gik i opfyldelse

Som færdiguddannet fik Emil Gydensen job hos techgiganten Samsung, hvor han i to år arbejdede med at udvikle software. I 2018 sagde han sit job op og stiftede sin egen virksomhed, Antero, hvor han leverede softwareydelser for andre virksomheder.