23. marts 2023

6 nye malerier: De gjorde verden større 

Elever og medarbejdere på Learnmark Gymnasium HHX & HTX, Learnmark Tech EUX og Learnmark 10 har valgt 6 nye danske og udenlandske personligheder, der skal indgå i kunstværket ”De gjorde verden større”.

Her har kunstner Morten Lønvig med afsæt i pop art-kulturen portrætteret nulevende og afdøde personligheder, der har gjort verden større.

 6 nye personligheder til kunstværket

  • J. K. Rowling – britisk forfatter til blandt andet Harry Potter-bøgerne
  • Marie Curie – dobbelt vinder af nobelprisen for udforskning af radioaktivitet og for opdagelsen af polonium og radium
  • Malala Yousafzai – pakistansk nobelprisvinder og menneskerettighedsforkæmper
  • Barack og Michelle Obama – USA’s 44. præsident og hans hustru
  • H. C. Andersen – dansk digter og forfatter
  • Kjeld Kirk Kristiansen – chef for LEGO fra 1979 – 2004.

Alle elever og medarbejdere på Stadionsvej 2 har kunnet indstille personligheder, der skulle indgå i værket. Der kom mere end 100 forslag, som et udvalg bestående af elever og medarbejdere fra Learnmark 10, HHX, HTX og EUX skulle prioritere imellem.

Udvalget valgte 18 personligheder, som alle elever og medarbejdere på Stadionsvej 2 kunne stemme om – og udfaldet af afstemningen blev offentliggjort ved dagens fernisering.

Det har været spændende at være med i hele processen. I udvalget havde vi mange gode diskussioner om kriterierne for udvælgelse.

Jeg synes, portrætterne er blevet megaflotte, og min favorit er det af H. C. Andersen. Jeg synes, den grønne farve passer godt til hans portræt.

Marco, elevrådsformand på HTX

Tak til alle, der har deltaget i afstemningen og udvælgelsen af vores nye malerier!