Dekoratør/Visual Merchandiser

Er du kreativ og drømmer du om at arbejde med indretning og dekoration af butiksarealer for at fremhæve butikkens særlige profil? Så er uddannelsen til dekoratør/Visual Merchandiser lige noget for dig. 

Du skal være god til at samarbejde og kommunikere, være kreativ, have sans for stil og farver. Derudover er det en fordel, at du er god til praktisk arbejde og kan løse forskellige handy-opgaver.

Jobmuligheder

Som dekoratør kan du blive ansat hos større eller mindre virksomheder i detailbranchen eller hos andre kreative erhverv som fx reklamevirksomheder, grafiske virksomheder og stormagasiner.

Du skal være forberedt på, at arbejdet kan foregå uden for butikkens åbningstider. 

Mange dekoratører arbejder som selvstændige.

Arbejdsopgaver

Som dekoratør fremstiller og opstiller du dekorationer og arrangerer udstillinger, der kan gøre forretningen mere indbydende og dermed fremme salget i butikken.

Fakta

Studiestart


12. august 2024 (grundforløb 1 og 2)

Adgangskrav

Du skal have bestået en af disse uddannelser:­

Varighed

Afhænger af din alder, når du starter, og dit uddannelsesvalg.

Økonomi

SU og elevløn

Tilmeld

Læs mere under Optagelse

Tilmeldingsfrist

Indtil studiestart

Læreplads/hovedforløb

Hovedforløbet varer to år, hvor du arbejder i din oplæringsvirksomhed og er på 11-15 ugers skoleforløb. 

Skoleophold

På skoleforløbene lærer du blandt andet om salg og visuel varepræsentation og visuel kommunikation. Du har sammen med din virksomhed mulighed for at vælge valgfag på op til fire uger. Det kan fx være dekorationsfag, økonomi eller butiksopbygning.

Fagprøve

Som afslutning på din uddannelse skal du skrive en fagprøve, hvor du skal vise, hvad du har lært i din to-årige elevtid. Du skal formulere en problemstilling, fastsætte et mål samt planlægge og aflevere opgaven inden du kan afslutte din uddannelse.

Læs mere om, hvordan du søger en læreplads

Elevløn

Er du elev, skal dine løn- og ansættelsesforhold følge en af de overenskomster, som HK har indgået med arbejdsgiversiden. Det gælder også, selvom virksomhedens øvrige ansatte ikke følger overenskomsten. Det betyder, at du som elev har ret til fx pension, hvis du er over 20 år, og feriefridage.

Sådan søger du om optagelse