Undervisningen

Med udgangspunkt i konkrete problemstillinger idéudvikler du løsningsforslag, eksperimenterer dig frem til den bedste løsning, udvikler en prototype, og dokumenterer til sidst processen fra idé til færdigt produkt. 

 • Du arbejder ofte i team, hvor I arbejder tværfagligt med større projekter, som kræver overblik, planlægning og samarbejde. 
 • Du afprøver teorien i værksteder, laboratorier, naturen eller i en virksomhed, som du sammen med dit team løser en konkret opgave for. 
 • Du prøver også selv at finde teorien bag en teknologi eller et naturfænomen. 
 • I vores laboratorier og værksteder arbejder du med fx robotteknologi, 3D-print, laserskærer, app-software og moderne laboratorieudstyr. 
 • Når du arbejder med projekter, der tager udgangspunkt i hverdagens udfordringer, lærer du at tænke innovativt og udvikle dine egne løsninger. 
 • Du får mulighed for at deltage i konkurrencer, hvor du afprøver din viden og dine opfindelser overfor fx virksomhedsledere og iværksættere. 
 • Mange af underviserne på HTX har tidligere arbejdet i det private erhvervsliv. Det betyder, at de har stor viden om, hvordan virksomheder omsætter den teori, du lærer i undervisningen på HTX, til praksis.

HTX er den eneste gymnasieuddannelse, hvor du afslutter fagene fysik, kemi og matematik på mindst B-niveau.

På HTX arbejder vi med virkelige projekter. Det gør undervisningen meget sjovere, når vi kan relatere til noget, vi kender.

Oliver, HTX-elev

Moderne naturvidenskab

Er du vild med fysik, kemi, biologi og matematik og sammenhængen mellem disse fag? Så er HTX et oplagt valg for dig.

Drømmer du derudover om at udvikle ny og bedre medicin, miljøvenlige kemikalier, sundere fødevarer eller løse nogle af samfundets store udfordringer inden for fx bioenergi, sundhed og miljø, har du på HTX flere muligheder for at komme nærmere din drøm.

Du kan fx vælge faget bioteknologi eller teknikfaget proces, levnedsmiddel og sundhed. Gennem masser af forsøg og projekter i laboratoriet og naturen kommer du endnu tættere på livets mindste byggesten og din drøm.

HTX er derfor det oplagte valg, hvis du vil uddanne dig til fx læge, sygeplejerske, bioanalytiker, dyrlæge, farmaceut, tandlæge eller molekylærbiolog.

Eksempler på undervisningsforløb

Her kan du se eksempler på undervisningsforløb på HTX, hvor du arbejder sammen med din projektgruppe eller klasse.

 • I tegner en båd, beregner opdrift og flydeevne. I bygger den og afprøver den til det årlige kapsejlads - se film om kapsejlads nedenfor.

 • I oplever at jeres cykelkæde bliver ved at hoppe af. I opfinder et værktøj, der nemt kan sætte cykelkæden på, I laver en prototype og deltager i en konkurrence om den bedste idé.

 • I er i kontakt med en virksomhed, der ønsker en app, som kan gøre arbejdet lettere. I udvikler appen og forbedrer den i samarbejde med virksomheden.
 • I ønsker at lave sukkerfrit slik, indsamler og tørrer tang, der skal erstatte sukkeret. I eksperimenterer jer frem, så konsistens og smag bliver tilfredsstillende og afslutter med en rapport om jeres arbejdsproces.

 • I laver fysikforsøg i Det gyldne tårn i Tivoli.

 • I tager på studieophold i USA og bliver supergode til engelsk.

 • I tager på felttur til havet, hvor I indsamler dyr og planter, som I ser nærmere på i laboratoriet.

Kapsejlads 2023

Kapsejlads 2023

Læs mere om undervisningen

Nikolaj og Marie fremviser Plastic Recycle Lab

På Learnmark Gymnasium HTX har eleverne mulighed for at omdanne genbrugsplastik til nye ting. 

Plastic Recycle Lab på Learnmark Gymnasium HTX