Fag og valgfag

På Learnmark Gymnasium HTX kan du sammensætte din uddannelse af en lang række fag og valgfag, så du får den studentereksamen, der passer til dig.

Efter tre måneder på HTX skal du vælge studieretning ud fra dine interesser og din drømmeuddannelse. Senere vælger du valgfag.

På HTX har jeg fag, som jeg ikke kan få andre steder.

Vita, HTX-elev


Obligatoriske fag

5 fag du ikke har mødt før

Teknologi

Teknologi er et af de fag, der giver HTX sin profil. Her lærer du at udvikle og fremstille produkter i vores værksteder. Det kan fx være udstyr, der gør biler mere miljøvenlige, så vi på den måde er med til at løse problemet med drivhuseffekten.

Du lærer fx også om sammenhængen mellem teknologi og samfund – at teknologien på den ene side løser problemer, men på den anden side også skaber problemer.

Kommunikation og IT

I Kommunikation og IT arbejder du med design og teknologi i digitale og trykte medier, og du øver dig i at bruge din viden i konkrete kommunikationsopgaver og projekter.

Du får kendskab til videoredigering og produktion af korte film, udvikling af hjemmesider, grafisk formsprog, brug af billeder og forskellige fortælletekniske modeller.

Du lærer, hvordan man planlægger og styrer en opgave ud fra forundersøgelser, lige som du lærer at vælge medie og IT-værktøjer til forskellige kommunikationsopgaver.

 

Design

Design er meget praktisk, hvor du arbejder med kommunikationsdesign, arkitektur og produktdesign.

Det vil sige, at du fx laver grafisk design af logo og hjemmeside, bygger modelhuse efter dine egne tegninger og tegner lamper, stole og køkkenredskaber, som gør hverdagen nemmere og smukkere.

Bioteknologi

I Bioteknologi har du både kemi og biologi, og undervisningen foregår lige så meget i laboratoriet, som i klasseværelset. Du lærer fx, hvordan man bruger mikroorganismer i fødevarer, medicin og vaskepulver og at skelne enkelte individers DNA fra hinanden. Bioteknologi er oplagt, hvis du vil uddanne dig til fx sygeplejerske, læge eller biolog.

Mekatronik

Mekatronik er en blanding af mekanik og elektronik. I værkstederne afprøver du den teori, du har lært i klasselokalet. Du lærer at tegne og bygge projekter, hvor du kombinerer det mekaniske med det elektroniske. Her arbejder du fx med robotter. Vil du gerne være maskiningeniør eller maskinmester er Mekatronik et godt springbræt.

Teknikfag

Teknikfag er fag, du kun kan få på HTX. Du vælger et teknikfag, som du har i 3. g, og som du afslutter på A-niveau. På Learnmark Gymnasium HTX kan du vælge mellem fire forskellige teknikfag.

I teknikfagene arbejder du med hele processen fra idéudvikling til produktion og evaluering af processen.

Undervisningen skifter mellem lærerstyret undervisning, projektarbejde, gruppearbejde og værksteds- og laboratoriearbejde.

 

HTX-elever præsenterer teknikfaget

I filmen fortæller HTX-elever om de fire teknikfag.

Alle teknikfag